Ντουπλάντις: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 6.18 μ. στο επί κοντώ (vid)

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ (6.18 μ.) στο επί κοντώ αυτή τη φορά στη Γλασκώβη. 

Ντουπλάντις: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 6.18 μ. στο επί κοντώ (vid)

Λίγες ημέρες μετά το παγκόσμιο ρεκόρ του στο επί κοντώ ο Αρμάντ Ντουπλάντις σημείωσε ένα νέο στη Γλασκώβη.

Επί κοντώ: Παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις με 6.17μ.! (vid)

Ο 20χρονος αθλητής (1.81) είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στην Πολωνία με τα 6.17 μέτρα που σημείωσε και απόψε στο μίτινγκ που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σκωτία κατάφερε να το ξεπεράσει καθώς «πέταξε» στα 6.18 μ.

Ο νεαρός ξεκίνησε από τα 5.50 μέτρα και συνέχισε στα 5.75 μ. και στα 5.84 μ. πριν ανεβάσει τον πήχη στα 6 μέτρα. Ο Σουηδός αφού ξεπέρασε με την πρώτη τα 6 μέτρα έκανε προσπάθεια για τα 6.18 μ. τα οποία και πέρασε επιτυχώς.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανό-Σουηδός επικοντιστής χρειάστηκε μόλις έξι άλματα για να γράψει ιστορία στο άθλημα, με μόνο αποτυχημένο να είναι η πρώτη προσπάθειά του στα 6.17.

Τώρα αγωνίστηκε στο Grand Prix της Γλασκώβης και επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Έχοντας εξασφαλίσει από νωρίς τη νίκη αφού ο Σαμ Κέντρικς έμεινε στα 5.75μ. έβαλε στόχο τη βελτίωση του Παγκοσμίου ρεκόρ και το έκανε πράξη.



Ο θρυλικός Σεργκέι Μπούμπκα έγινε το 1985 στο Παρίσι ο 1ος αθλητής που ξεπέρασε τα 6μ και από τότε βελτίωσε 12 φορές το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.

Το άφησε στα 6,14μ στις 31/7 του 1994 στην Ουκρανία και μετά από 10 χρόνια του το πήρε ο Ρενό Λαβιλενί.

Ο Σουηδός είναι ο πρώτος αθλητής μετά από τον Μπούμπκα (17 φορές κατέρριψε το ρεκόρ) που καταρρίπτει για 2η φορά το παγκόσμιο ρεκόρ.