Αυτή την Κυριακή (1/12) ο μεγαλύτερος μαραθώνιος στην Ισπανία

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τον μαραθώνιο της Βαλένθια.

Αυτή την Κυριακή (1/12) ο μεγαλύτερος μαραθώνιος στην Ισπανία

Ήρθε η ωρα για τον μεγαλύτερο μαραθώνιο της Ισπανίας και ένας απο τους καλύτερους στον κόσμο! Αυτή την Κυριακή θα δοθεί η εκκίνηση για τον εξαιρετικό Gold Marathon στη Βαλένθια, σε μια απο τις πιο γρηγορες κουρσες στον πλανήτη!

25.000 από 72 διαφορετικές χώρες θα λάβουν μέρος στη μεγάλη δρομικη γιορτή της Ισπανίας που φέρει την υπογραφή του προέδρου της AIMS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθώνιων Δρόμων) Πάκο Μποράο.

Οι elite δρομείς που θα τρέξουν φέτος στη Βαλένθια δίνουν τη δυνατότητα στους διοργανωτές να προσμένουν ότι την Κυριακή θα σημειωθούν νέα ρεκόρ διαδρομής και ίσως παγκόσμιο σην απόσταση των 10χλμ.

Ο περσινός νικητής του Αγώνα Leul Grebresilase απο την Αιθιοπια θα ειναι και φέτος στην εκκίνηση με στόχο να κερδίσει τον αγώνα. Πέρσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας ρεκόρ διαδρομής με 2:04:31 και την Κυριακή θα επιχειρήσει να το ξανακάνει.

Ωστόσο η μάχη για την πρώτη θέση προβλέπεται σκληρή καθώς στη Βαλένθια θα τρέξουν επίσης πολυ γρήγοροι μαραθωνοδρόμοι όπως ο Αιθίοπας Herpasa Negasa (PB:2:03:40), ο Αιθίοπας Guye Adola (PB:2:03:46), ο Κενυάτης Emmanuel Saina (PB:2:05:01) και ο συμπατριώτης του Norbert Kigen (PB:2:05:13).

«Πιστεύω γινει ένας καλός ανταγωνισμός. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και είμαι χαρούμενος που τρέχω και φέτος στη Βαλένθια», δήλωσε ο Leul Gebresilase. Συνολικά 19 elite άντρες που θα αγωνιστούν την Κυριακή στη Βαλένθια έχουν ατομικά ρεκόρ κάτω απο 2:10!

Ένα πολυ μεγάλο όνομα φιγουραρει στη λίστα των elite γυναικών μαραθωνοδρόμων που τρέχουν φέτος στη Βαλένθια. Η Κενυάτισσα Vivian Cheruiyot με PB 2:18:31 είναι αδιαμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει την κούρσα. «Θα προσπαθήσω να κανω το καλύτερο», δήλωσε η ίδια στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε αίθουσα του Μουσείου Των Τεχνών όπου βρίσκεται η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα.

Το πιο μεγάλη ρεκόρ που προσμένουν οι διοργανωτές όμως αφορά τον αγώνα των 10χλμ καθώς υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι μπορεί να «σπάσει» το Παγκόσμιο Ρεκόρ που αυτή τη στιγμή ειναι 26:44, επίδοση που πέτυχε ο Κενυάτης Leonard Patrick Komon στις 26 Σεπτεμβρίου του 2010.

Εννέα χρόνια μετα ο Joshua Cheptegei από την Ουγκάντα με ατομικό ρεκόρ 27:16 θα επιχειρήσει την Κυριακή να γράψει ιστορία με στόχο το Παγκόσμιο Ρεκόρ!

Δεκάδες θα ειναι οι ελληνικές συμμετοχές καθώς πλέον πολλοί ειναι εκείνοι οι δρομείς και απο τη χώρα μας που επιλέγουν να αγωνιστούν στη Βαλένθια μια και η διαδρομή προσφέρεται για καλές επιδοσεις!

Άλλωστε πρόκειται για μαραθωνιο που καθε χρόνο σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών και σε λιγότερο απο 10 χρόνια τις έχει υπερδιπλασιάσει. Το 2011 στη Βαλένθια έτρεξαν 9.732 δρομείς, το 2013 11.300, το 2016 19.076, πέρσι 22000, φετος 25.000 και για του χρόνου εκτιμάται ότι θα φτάσουν το νούμερο των 30.000!