37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: 60.000 συμμετοχές για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός συμμετοχών στον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: 60.000 συμμετοχές για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης

Την Κυριακή (10/11) θα διεξαχθεί ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, το κορυφαίο γεγονός της πόλης που φέτος θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία με τη συμμετοχή 60.000 δρομέων από όλο τον πλανήτη στο σύνολο των αποστάσεων που θα γίνουν στο διήμερο της δράσης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος παράλληλα με τον διεθνή Μαραθώνιο θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Ανδρών και Γυναικών. Συνολικά 34 γυναίκες και 90 άνδρες έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν στον σπουδαίο αγώνα. Ανάμεσα σε αυτούς ο νικητής στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, Κώστας Γκελαούζος (Παναθηναϊκός), ο νικητής από το 2013 έως το 2016 - και δεύτερος του περσινού αγώνα - Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων Χίου) και ο τρίτος του 2018, Παναγιώτης Καραϊσκος (ΠΓΣ).

Ακόμη θα έχουμε τους Θεόδωρο Αναγνώστου (ΑΣ Λευκάδας Φίλανδρος), Δημήτρη Θεοδωρακάκο (Παναθηναϊκός), Δημοσθένη Ευαγγελίδη (ΟΚΑ Καβάλας) και Δήμο Μαγγίνα (ΑΟ Μυκόνου).

Στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη (ΑΟ Μυκόνου) θα επιχειρήσει να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο, όπου στο ντεμπούτο της στην κλασική διαδρομή αναδείχθηκε νικήτρια. Θέση εκκίνησης θα πάρει και η -«ασημένια» στη διοργάνωση του 2018- Στεφανία Λεοντιάδου (ΑΣ Λευκάδας Φίλανδρος), καθώς επίσης οι Γλυκερία Τζιατζιά (Παναθηναϊκός), Κατερίνα Ασημακοπουλου (ΠΓΣ) και Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισσός).