Ντόχα: Συναρπαστικός τελικός και νίκη Κόβακς για ένα εκατοστό στη σφαιροβολία!

Ο Αμερικανός επικράτησε για έναν πόντο (!) του Νεοζηλανδού Τόμας Γουόλς και του συμπατριώτη του Ράιαν Κράουζερ με την έκτη και τελευταία του βολή, στον σαββατιάτικο (4/10) τελικό της σφαιροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα.

Ντόχα: Συναρπαστικός τελικός και νίκη Κόβακς για ένα εκατοστό στη σφαιροβολία!

Οι Τζο Κόβακς, Τόμας Γουόλς και Ράιαν Κράουζερ προσέφεραν έναν πέρα ως πέρα συγκλονιστικό τελικό στο κοινό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στη Ντόχα, με τον Αμερικανό να κερδίζει στο... νήμα τους δύο αντιπάλους του για να κατακτήσει με δραματικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία.

Ο Κόβακς πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή στην έκτη και τελευταία του βολή, ρίχνοντας τη σφαίρα στα 22.91μ. (ρεκόρ αγώνων και τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών), για να ξεπεράσει κατά μόλις ένα εκατοστό τον Γουόλς που μέχρι εκείνη τη στιγμή προηγείτο με 22.90μ.!

Μάλιστα, ο Γουόλς έχασε και τη δεύτερη θέση, αφού ο συμπατριώτης του Κόβακς, Ράιαν Κράουζερ, έριξε επίσης βολή στα 22.90μ. και πήρε το ασημένιο λόγω καλύτερων προσπαθειών! Ακολουθεί αναλυτικά η κατάταξη στον τελικό της σφαιροβολίας:

1.Τζο Κόβακς (ΗΠΑ) 22.91μ.

2.Ράιαν Κρούζερ (ΗΠΑ) 22.90μ.

3.Τόμας Γουόλς (Νέα Ζηλανδία) 22.90μ.

4.Ντάρλαν Ρομάνι (Βραζιλία) 22.53μ.

5.Ντάρελ Χιλ (ΗΠΑ) 21.65μ.

6.Κόνραντ Μπουκοβιέτσκι (Πολωνία) 21.46μ.

7.Τζάκο Τζιλ (Νέα Ζηλανδία) 21.45μ.

8.Τσουκβουεμπούκα Ενεκουέτσι (Νιγηρία) 21.18μ.