Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019: Δέκατος ο Τεντόγλου-Στα 8.69 ο Γκέϊλ (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν μπόρεσε να συνεχίσει την πορεία του στον τελικό του μήκους. 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019: Δέκατος ο Τεντόγλου-Στα 8.69 ο Γκέϊλ (vid)

Παρά τις προσπάθειες που κατέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου έμεινε εκτός οκτάδας στον τελικό του μήκους που διεξάγεται στη Ντόχα.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019: Εκτός τελικού ο Φιλιππίδης και ο Καραλής

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο πρώτο του άλμα είχε 7.77 μ. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη καθώς το δεύτερο άλμα που επιχείρησε θεωρήθηκε άκυρο ενώ στο τρίτο είχε 7.79 μ.

Έτσι ο Έλληνας αθλητής δεν μπόρεσε να συνεχίσει στην οκτάδα κατακτώντας τη δέκατη θέση.

Την έκπληξη στο σημερινό τελικό έκανε ο Τατζάι Γκάιλ (Τζαμάικα), που βελτίωσε δύο φορές στη διάρκεια του τελικού το ρεκόρ του, αρχικά με 8,46 μ. στην πρώτη του προσπάθεια κι έπειτα με το εντυπωσιακό 8,69 μ. στην τέταρτη και τελευταία του στον σημερινό αγώνα. Ο 23χρονος αθλητής ταξίδεψε στην Ντόχα με 8,32 μ. και κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Ο Τζαμαϊκανός, ο οποίος προκρίθηκε ως 12ος στον τελικό, κατέκτησε το πρώτο χρυσό της χώρας του στο αγώνισμα. Ο ολυμπιονίκης του Ρίο Τζεφ Χέντερσον (ΗΠΑ) ήταν δεύτερος με 8,39 μ. και φετινό ρεκόρ, ενώ τρίτος ήταν ο κορυφαίος μέχρι σήμερα - βάσει επίδοσης - αθλητής, ο Γιαν Ετσεβαρία με 8,34 μέτρα. Ο νικητής του Λονδίνου, Λούβο Μανιόνκα, έμεινε τέταρτος με 8,28 μέτρα.