Επανεξελέγη ο Σεμπάστιαν Κόου στην IAAF

Στην προεδρία της παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου (IAAF) θα βρίσκεται και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Σεμπάστιαν Κόου, που επανεξελέγη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής στην Ντόχα

Επανεξελέγη ο Σεμπάστιαν Κόου στην IAAF

Την δεύτερή του θητεία στον προεδρικό θώκο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου (IAAF) ξεκινά ο Σεμπάστιαν Κόου, ο οποίος επανεξελέγη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ.

Ο 62χρονος Βρετανός λόρδος εξελέγη στο συγκεκριμένο πόστο το 2015 και πρωταγωνίστησε στη μάχη κατά της χρήσης των αναβολικών, ενώ στην εφετινή διαδικασία ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση του προέδρου.

Ως αθλητής ο Κόου υπήρξε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ σε 800 μ. και 1.500 μ., κατέκτησε μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες, σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε παγκόσμιο κλειστού, ενώ πέραν αυτών διατέλεσε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 και πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του, όπως επίσης και βουλευτής στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά την επανεκλογή του στο πόστο του προέδρου της Ομοσπονδίας επεσήμανε πως τα πρώτα τέσσερα χρόνια της θητείας του στο συγκεκριμένο πόστο δεν ήταν εύκολα και υπογράμμισε πως τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι μία περίοδος ανάπτυξης.

Πέραν τούτου, στη θέση του αντιπροέδρου επανεξελέγη ο θρύλος του άλματος επί κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα, με ψήφους 139 σε σύνολο 206, ενώ στην ειδική ψηφοφορία για εκλογή γυναίκας αντιπροέδρου η Κολομβιανή Χιμένα Ρεστρέπο συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις. Οι άλλοι δύο αντιπρόεδροι της IAAF, είναι ο Σαουδάραβας, πρίγκηπας, Ναουάφ Μπιν Μοχάμεντ Αλ Σαούντ και ο Γκόφρεϊ Γκάρντνερ από τα Νησιά Νόρφολκ.

«Η Χιμένα, που είναι πρώην αθλήτρια, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε το άθλημα προς τα εμπρός. Χαίρομαι που έχουμε για πρώτη φορά εξελέγη μια γυναίκα αντιπρόεδρος, αλλά και για το γεγονός ότι το Συμβούλιο της IAAF θα πλαισιωθεί από επτά ακόμη γυναίκες. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή», είπε ο Κόου για την εκλογή της Ρεστρέπο.

Η τελευταία, η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε στον Ολυμπιακό βάθρο για την Κολομβία με το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. το 1992 στη Βαρκελώνη, σημείωσε με την σειρά της: «Είναι πραγματικά τιμή μου να αναλάβω αυτή τη θέση. Είναι μία μεγάλη στιγμή για μένα και για τη χώρα μου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους, αλλά και τον Σεμπ Κόου, γιατί αυτό έγινε δυνατό μόνο εξαιτίας σας και των αλλαγών που έγιναν στο καταστατικό. Νομίζω ότι, ως γυναίκες, έχουμε τώρα περισσότερες ευκαιρίες από πριν».