Για το τέταρτο διαμάντι η Στεφανίδη στις Βρυξέλλες

Έτοιμη να γράψει ιστορία η Ελληνίδα αθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη στο diamond league στις Βρυξέλλες 

Για το τέταρτο διαμάντι η Στεφανίδη στις Βρυξέλλες

Την απόλυτη κυριαρχία της θα επιδιώξει να διατηρήσει η Κατερίνα Στεφανίδη κατακτώντας τη νίκη στον τελικό του επί κοντώ της σειράς σειράς Diamond League, το βράδυ της Παρασκευής (7/9) στις Βρυξέλλες.

Η παγκόσμιο πρωταθλήτρια του 2017 θα διεκδικήσει το τέταρτο διαδοχικό διαμάντι καθώς ήταν νικήτρια το 2016, το 2017, αλλά και το 2018, όπου οι νικητές κρίθηκαν στον τελικό - κι όχι με βάση τη βαθμολογία στο σύνολο των αγώνων- , κάτι που ισχύει και στη φετινή διοργάνωση.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ έφτασε στον τελικό με την καλύτερη βαθμολογία και έχοντας στα πόδια της άλμα στα 4,83 μ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Τα δεδομένα είναι με το μέρος της 29χρονης, αφού είναι σε καλή κατάσταση και έχει δείξει ιδιαίτερα ανταγωνιστική, στη διάρκεια της σεζόν.

Παρόλα αυτά το έργο της μόνο εύκολο δε θα είναι και αυτό γιατί στον τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 13 αθλήτριες ανάμεσα σε αυτές η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ- 4,85 μ.), η Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία- 4,86 μ.) και η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ- 4,82 μ.), που θεωρητικά θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στον αγώνα. Από εκεί και πέρα σε καλή κατάσταση είναι η Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς - 4,82 μ.), που διανύει ανοδική πορεία, ενώ πάντα υπολογίσιμη είναι η Τζεν Σουρ (ΗΠΑ- 4,93).

Η Στεφανίδη στις Βρυξέλλες θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πρώτη μεγάλη της πρόκληση στη σεζόν, αφού θα ακολουθήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί έναν ακόμη σπουδαίο τίτλο.

Να θυμίσουμε πάντως πως αν η Στεφανίδη κερδίσει σήμερα θα γίνει η πρώτη που κατακτά τέσσερα διαμάντια στη σειρά. Η ίδια με δηλώσεις της τόνισε πως είναι έτοιμη και θεωρεί... γούρι τις Βρυξέλες.

Συγκεκριμένα είπε : «Νομίζω είμαι έτοιμη για ακόμη ένα διαμάντι. Οι δύο από τις τρεις φορές που έχω κερδίσει τα διαμάντια ήταν στις Βρυξέλλες οπότε μπορεί να είναι και γούρι η πόλξ για εμένα. Αυτό που θέλω είναι να υπερασπιστώ τον τίτλο μου αλλά περισσότερο να είμαι εκεί υγιής και να αγωνιστώ καλά. Δεν μπορώ να πω για την Ντόχα ακόμα κάτι, είναι σε σχεδόν ένα μήνα από τώρα και θέλω να επικεντρωθώ στον αυριανό τελικό».