Σούπερ Τεντόγλου στη Λοζάνη, σπουδαία εμφάνιση και η Παπαχρήστου!

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε τη δεύτερη θέση στο μήκος με ατομικό φετινό ρεκόρ, ενώ η Βούλα Παπαχρήστου ξεπέρασε τα 14.50 μέτρα στο τριπλούν!

Σούπερ Τεντόγλου στη Λοζάνη, σπουδαία εμφάνιση και η Παπαχρήστου!

Μεγάλες εμφανίσεις από τον Μίλτο Τεντόγλου και τη Βούλα Παπαχρήστου στο Diamond League της Λοζάνης το βράδυ της Παρασκευής (5/7)!

Ο Έλληνας άλτης είχε έξι έγκυρα άλματα, πέντε προσπάθειες πάνω από τα 8,10μ. και νέο φετινό ρεκόρ και πραγματοποιώντας μία από τις σταθερότερες εμφανίσεις της καριέρας του κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 8,19 μ. (0,5)! Ο 21χρονος βελτίωσε το 8,18 μ. των Χανίων και έδειξε έτοιμος για τον πρώτο μεγάλο του στόχο της σεζόν, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, την ερχόμενη εβδομάδα στο Γκέβλε της Σουηδίας.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με 8.14 μ. και συνέχισε με 8,19 μ., 8,18 μ., 8,11 μ., 7,92 μ. και έκλεισε με 8,12 μέτρα για να δείξει πως είναι ένας από τους κορυφαίους άλτες του μήκους της φετινής σεζόν. Νικητής στο σημερινό αγώνα ήταν ο Γιαν Ετσεβαρία με 8,32 μ. και τρίτος πίσω από την Έλληνα, ο Λούβο Μανιόνγκα (Ν. Αφρική) με 8,13 μέτρα.

Νωρίτερα, η Βούλα Παπαχρήστου έδειξε ιδιαίτερα ανεβασμένη καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στο τριπλούν με καλύτερο άλμα στα 14.51μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 14,34μ. του Όσλο. Η Παπαχρήστου ξεκίνησε τον αγώνα με το μεγάλο άλμα και στη συνέχεια σημείωσε 14,35 μ., 14,17 μ., ήταν άκυρη στο τέταρτο άλμα της και επέλεξε να αφήσει την πέμπτη και έκτη της προσπάθεια.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι θα κάνει τον επόμενο αγώνα της την ερχόμενη εβδομάδα στο Μονακό. Μεγάλος στόχος της αθλήτριας είναι η διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και παράλληλα η βελτίωση του ατομικού της ρεκόρ (14,73 μ.).

Η Κατρίν Ιμπαργκουέν (Κολομβία) αναδείχθηκε τελικά νικήτρια χάρη στα 14,89 μ. στην πέμπτη της προσπάθεια και άφησε στη δεύτερη θέση την Γιουλιμάρ Ρόχας (Βενεζουέλα), που στο δεύτερο άλμα της σημείωσε 14,82 μέτρα. Η Κουβανή Λιανταμις Πόβεα ήταν τρίτη με 14,77 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.