Κατερίνα Στεφανίδη: «Ανυπομονώ για το Gala της Φιλοθέης» (pics)

Τέσσερις αθλήτριες της ελίτ του ελληνικού στίβου έδωσαν το «παρών» και μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης (11/6) ενόψει του 20ού Gala Φιλοθέης.

Κατερίνα Στεφανίδη: «Ανυπομονώ για το Gala της Φιλοθέης» (pics)

Το 20ο επετειακό Filothei Women Gala θα γίνει την Τετάρτη (12/6) στο ανακαινισμένο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης» και εκεί θα είναι για να συμμετάσχουν οι κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, αλλά και σπουδαίες ξένες.

Η διοργάνωση, την οποία διοργανώσει ο ΑΟ Φιλοθέης σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού, ανήκει στην κατηγορία Special Premium της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας γεγονός που της δίνει μεγαλύτερη δυναμική, δεδομένου του ότι πρόκειται για ένα μίτινγκ με αξιολόγηση στο σύστημα αξιολόγησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου.

Σήμερα (11/6) οι διοργανωτές παραχώρησαν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στην οποία έδωσε το παρών η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά και οι πρωταθλήτριες μας Ελισάβετ Πεσιρίδου, Λίλη Αλεξούλη και Ραφαέλα Σπανουδάκη. Στο πάνελ βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΑΟ Φιλοθέης, Γιάννης Προβελλέγιος.

Ο διευθυντής της διοργάνωσης Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα, ενώ έκανε γνωστό πως με το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει συναυλία, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 20 χρόνια ζωής της διοργάνωσης. Οι ομιλητές παρακίνησαν τους φίλους του στίβου να βρεθούν στο στάδιο προκειμένου να δουν από κοντά σπουδαίες αθλήτριες και φυσικά να χειροκροτήσουν τις προσπάθειές τους.

Τι είπαν οι τέσσερις αθλήτριες:

Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ): «Είναι ένας αγώνας που εγώ ανυπομονώ να πάρω μέρος, είναι ο αγώνας που το 2016 με το άλμα στα 4,86 μ., και μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και ώθηση για τη συνέχεια. Είμαστε σε μια περίεργη χρονιά με το Παγκόσμιο μακριά. Είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά το πόσο νωρίς βρισκόμαστε. Κάνουμε ακόμη κάποιες δοκιμές σε τεχνικά ζητήματα, γιατί η χρονιά παρά του ότι είναι δύσκολη, μας δίνει την ευκαιρία να τις κάνουμε. Σωματικά είμαι καλά και περιμένουμε κάτι καλύτερο από το φετινό 4,72 μέτρα».

Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.): «Είμαι πολύ χαρούμενη, που για ακόμη μια χρονιά μπορώ να συμμετάσχω στη διοργάνωση, που σέβεται απόλυτα την γυναίκα αθλήτρια. Θεωρώ πως είναι ιδιαίτερη τιμή για όλες τις αθλήτριες, που έρχεται ο κόσμος και χειροκροτεί τις προσπάθειες μας, κάνοντας μας να αισθανόμαστε σαν να είναι μια δεύτερη γιορτή της γυναίκας. Είναι μια εποχή που δεν αναζητούμε μεγάλη επίδοση. Σκοπός να είμαστε ψηλά σε καλή κατάσταση, προκειμένου να συμμετέχουμε σε δυνατά μίτινγκ».

Λίλη Αλεξούλη (μήκος): «Είναι η πέμπτη συνεχόμενη συμμετοχή μου στη διοργάνωση. Αποτελεί και φέτος το αγαπημένο μου event, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που προπονούμαι σε αυτό το στάδιο. Το Filothei women Gala φέτος γιορτάζει 20 χρόνια, ελπίζω να είστε όλοι εκεί και να το γιορτάσουμε μαζί. Να είστε σίγουροι πως θα το απολαύσουμε. Αγωνιστικά είμαι σε μία αναγνωριστική και δοκιμαστική περίοδο ψάχνω να βρω τα πατήματα μου, καθώς έχω αλλάξει προπονητικό περιβάλλουν. Θεωρώ πως βρίσκομαι σε καλό δρόμο, έχω διάθεση για δουλειά και είμαι πολύ αισιόδοξη για τη συνέχεια. Ελπίζω να βγει το καλύτερο δυνατό».

Ραφαέλα Σπανουδάκη (100 μ.): «Μετέχω πρώτη φορά στο μίτινγκ και είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί κάθε χρόνο στη διοργάνωση βλέπω να μετέχουν κορυφαίες αθλήτριες και είναι τεράστια πρόκληση για εμένα να μπορέσω να τις συναγωνιστώ. Ξεκινάω τώρα τη σεζόν μου, η προπόνηση έχει βγει όπως θα ήθελα. Υπάρχει μπροστά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο μας ενδιαφέρει».

Το πρόγραμμα των αγωνισμάτων:

16.10 Ύψος Κ16-Κ18-Κ20
16.40 Μήκος Κ16-Κ18-Κ20
18.00 Επί κοντώ gala
18.05 100μ. εμπ. (Κ18) (76cm)
18.10 Μήκος gala - Τριπλούν gala
18.20 100 μ. εμπ. gala
18.30 Υψος gala
18.40 50 μ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΟΦ
19.15 100 μ. Κ16-Κ18-Κ20
19.35 100 μ. gala

Δείτε φωτογραφίες από τη συνέντευξη Τύπου: