Ρωσικές αντιδράσεις για την επέκταση αποκλεισμού από την IAAF

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ανανέωσε την τιμωρία αποκλεισμού των αθλητών και αθλητριών της Ρωσίας λόγω του γνωστού σκανδάλου ντόπινγκ.

Ρωσικές αντιδράσεις για την επέκταση αποκλεισμού από την IAAF

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει ανακτήσει το δικαίωμα εκπροσώπησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η IAAF δεν φαίνεται να συμμερίζεται την επιείκεια της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Με απόφασή της, η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου επέκτεινε την τιμωρία αποκλεισμού της Ρωσίας από διεθνείς διοργανώσεις, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις της ρωσικής πλευράς, δεδομένου ότι η WADA (World Anti-Doping Agency) έχει ήδη άρει από τον περασμένο Σεπτέμβριο την ποινή τριετούς αποκλεισμού που είχε επιβάλλει στη χώρα.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στάνισλαβ Ποζντνιάκοφ, εξέφρασε τη Δευτέρα (10/6) τη λύπη του για την απόφαση της IAAF να ανανεώσει την τιμωρία αποκλεισμού της ρωσικής ομοσπονδίας του αθλήματος.

Η απόφαση της IAAF ήρθε μετά το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters ότι τιμωρημένοι προπονητές εξακολουθούν να συνεργάζονται με αθλητές της ρωσικής ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι οι αθλητές και αθλήτριες της Ρωσίας που έχουν ελεγχθεί από το πρόγραμμα αντί-ντόπινγκ της IAAF, έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν ως «ουδέτεροι», χωρίς δηλαδή να εκπροσωπούν τη χώρα τους.