Σεμένια: «Αυτό που κάνουν είναι παράνομο!»

Η Κάστερ Σεμένια θα υποβληθεί σε θεραπεία για να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό της και η αθλήτρια από την Νότιο Αφρική εξέφρασε την δυσαρέστηση της για το γεγονός και την απόφαση του CAS. 

 Σεμένια: «Αυτό που κάνουν είναι παράνομο!»

Η Κάστερ Σεμένια έδωσε την απάντησή στην απόφαση του CAS, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία για να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό της. «Hell No» ήταν η αντίδραση της «χρυσής» Ολυμπιονίκη σπρίντερ. Συμμερίζεται την Κάστερ Σεμένια, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, όπως δήλωσε το Σάββατο (4/5), αλλά την ίδια ώρα σέβεται την απόφαση του CAS.

Η Κάστερ Σεμένια πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή κούρσα την Παρασκευή (3/5) στη Ντόχα, με χρόνο 1:54.99 (800μ.), που αποτελεί και την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο. Μετά το τέλος της κούρσας η δις «χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 800μ. ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του "Al Jazeera" για το αν προτίθεται να ξεκινήσει θεραπεία και απάντησε: «Hell No» (όχι διάολε).

Η Σεμένια τόνισε εν συνεχεία: «Αυτό που κάνουν είναι παράνομο. Αλλάζω αγωνίσματα για πλάκα γιατί είμαι τρελή αθλήτρια. Αλλά τα 800μ. είναι το αγώνισμά μου και αυτό θέλω να τρέχω. Αν θέλω να αλλάξω εγώ το αγώνισμά μου είναι κάτι άλλο. Όταν κάποιοι άλλοι θέλουν να με αλλάξουν όμως, είναι δικό τους πρόβλημα. Μπορώ να τρέξω από 100μ., ως 5.000μ. Θα τρέχω όπου θέλω εγώ. Ο Θεός ξεκίνησε την καριέρα μου, αυτός και θα την σταματήσει. Δεν έχει σημασία το τι θα κάνω. Σημασία έχει ότι θα είμαι εδώ. Δεν πάω πουθενά".