Το CAS απέρριψε την προσφυγή της Σεμένια κατά της IAAF

H αθλήτρια Κάστερ Σεμένια, είχε καταθέσει προσφυγή κατά της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, σχετικά με το νέο κανονισμό μείωσης της τεστοστερόνης στις αθλήτριες. 

Το CAS απέρριψε την προσφυγή της Σεμένια κατά της IAAF

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία, απέρριψε σήμερα την προσφυγή που είχε καταθέσει η Κάστερ Σεμένια κατά της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF), σχετικά με το νέο κανονισμό μείωσης της τεστοστερόνης στις αθλήτριες με υπερανδρογονισμό, δηλαδή με διαφορές στη σεξουαλική ανάπτυξη και ανεβασμένα επίπεδα τεστοστερόνης.

Η 28χρονη Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια, δύο φορές Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 800μ., γεννήθηκε με μια μορφή ερμαφροδιτισμού, λόγω της οποίας η τεστοστερόνη της είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα.

Τον Απρίλιο του 2018, η IAAF εξέδωσε μια απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι αθλήτριες με διαφορές στη σεξουαλική ανάπτυξη θα πρέπει να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους, ώστε να είναι μικρότερα των 5 νανογραμμαρίων ανά λίτρο, για να μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες 400, 800 και 1.500 μέτρων...