Ρεκόρ ο Μαχαίρας, όριο η Φιλτισάκου! (vid)

Εξαιρετική παρουσία τόσο του νεαρού σφαιροβόλου σε μίτινγκ της Καλιφόρνια, όσο και της νεάνιδας αθλήτριας στην Αλεξανδρούπολη.

Ρεκόρ ο Μαχαίρας, όριο η Φιλτισάκου! (vid)

Ο Ιάσωνας Μαχαίρας «έσπασε» το φράγμα των 18.00 μ. με τη σφαίρα των Ανδρών και έδειξε πως έχει τα εφόδια να κάνει μια εξαιρετική χρονιά.

Ο έφηβος αθλητής συμμετείχε την Παρασκευή σε αγώνες στο Bryan Clay Invitational στην Αζούσα της Καλιφόρνια, όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση με 18.45 μέτρα. Ο αθλητής έκανε τον πρώτο του αγώνα πάνω από τα 18.00 μ. και πλέον έχει κάθε λόγο να ανεβάζει τις προσωπικές τιτ προσδοκίες για τη συνέχεια της σεζόν.

Ο Μαχαίρας είχε ατομικό ρεκόρ 17.52 μ. από τον Μάρτιο. Ο αθλητής, θα έρθει τον Ιούνιο στην Ελλάδα όπου θα επικεντρωθεί στη σφαίρα των εφήβων (6κ.), προκειμένου να διεκδικήσει αρχικά το όριο κι έπειτα ένα καλό πλασάρισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Στη δήλωσή του μετά τη συμμετοχή του, ο Μαχαίρας είπε: «Το πρώτο μου ταξίδι στο Λος Άντζελες ήταν επιτυχημένο, έκανα ατομικό ρεκόρ με 18.45μ. και είχα την ευκαιρία να πάω στο Χόλιγουντ! Πρώτη φορά στο Λ.Α., αλλά σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία!».

Δείτε την προσπάθεια του Ιάσωνα Μαχαίρα:

Παράλληλα, επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Κυριακής Φιλτισάκου στην Αλεξανδρούπολη, όπου διεξήχθη το Σάββατο (20/4) το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην και παράλληλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην Ανδρών/Γυναικών.

Η νεάνιδα αθλήτρια κατάφερε να πετύχει τον βασικό της στόχο και να πιάσει το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει στο Μπόρας. Η Φιλτισάκου έκανε πολύ καλό αγώνα, αφού τερμάτισε τα 10χλμ. σε 48.03 και συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 50.02 από τον Μάιο του 2018.

Η νεαρή Ελληνίδα, με τη σημερινή της εμφάνιση, έδειξε πως όχι μόνο δικαιούται να είναι στην ομάδα για τη Σουηδία, αλλά πως εκεί θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα.

Με το 48.03 μ. η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα κατέλαβε την τρίτη θέση στον αγώνα, πίσω από την Τουρκάλα Ντεμίρ Εβίν (45.54) και την συμπατριώτισσα της Κάντερ Ντοστ, που διένυσε την απόσταση σε 46.46. Η Όλγα Φιάσκα ολοκλήρωσε τον αγώνα της στην τέταρτη θέση με 49.10, επίδοση κοντά στο ατομικό της 48.31.