Πέθανε ο Ανδρέας Καπώνης - Μια φωτογραφία-κατευόδιο (pic)

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του δημοσιογράφου, Νίκου Τσώνη στον Ανδρέα Καπώνη

Πέθανε ο Ανδρέας Καπώνης - Μια φωτογραφία-κατευόδιο (pic)

Ο παλαίμαχος πρωταθλητής τους ακοντισμού, Ανδρέας Καπώνης έφυγε από τη ζωή σήμερα...Ο Νίκος Τσώνης τον αποχαιρέτησε με το παρακάτω κείμενο:

Καλέ μου φίλε Ανδρέα Καπώνη ποιος περίμενε ότι θα μας έφευγες έτσι ξαφνικά. Αγαπούσες πολύ την οικογένεια του στίβου και είχες ένα πλατύ χαμόγελο και μια καλή κουβέντα για τον καθένα.

Μετά την κηδεία του αγαπημένου σου δασκάλου, φίλου και προπονητή Χρήστου Πιερράκου μου ζήτησες να σε φωτογραφίσω με τον συναθλητή σου Ζήση Κούρελο και τον αγαπημένο σου πρόεδρο, Γιώργο Μαρσέλο.

Τώρα θα μας λείψουν οι αναλύσεις σου από τις εμπειρίες που είχες στην Φινλανδία, αλλά και οι μοναδικές ιστορίες από τις αποστολές που έκανες με την εθνική ομάδα.
Η παρέα μας έγινε φτωχότερη, ο καφές μας πικρότερος και δεν θα έχουμε τις αφηγήσεις σου.

Στις εποχές της δόξας σου βοήθησες όσο μπορούσες και αυτό τα λέει όλα.
Καλό σου ταξίδι.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του...

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΕΓΑΣ:

«Μεγάλη θλίψη στην οικογένεια του στίβου από τον θάνατο του παλαιού πρωταθλητή Ανδρέα Καπώνη, οποίος «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 71 ετών ξαφνικά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 14/4.

Ο Ανδρέας Καπώνης αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανελληνίου ΓΣ και αναδείχτηκε πρωταθλητής στον ακοντισμό. Κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα του 1969, 1971, 1974 και 1975. Το 1973 στους Βαλκανικούς αγώνες που έγιναν στην Αθήνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επλ8ιδοση 73.82μ ενώ το 1969 πήρε μέρος στον τελικό των Πανευρωπαϊκών όπου με βολή 73.24μ. πήρε την 11η θέση.

Ο εκλιπών ήταν κοντά στα αθλητικά δρώμενα και την Κυριακή 14/4 ήταν στην εκδήλωση Α OLYMPIANS RUN ΜΑΡΟΎΣΙ.

Ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του για τον απρόσμενο χαμό του εκλιπόντας.

Λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία και την κηδεία του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές»