Ο ελληνικός στίβος έτοιμος να σταθεί στο ύψος του και στη Γλασκώβη

Οι προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι αθλητές με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους σε προηγούμενες διοργανώσεις είναι μεγάλες.

Ο ελληνικός στίβος έτοιμος να σταθεί στο ύψος του και στη Γλασκώβη

Η Εθνική ομάδα στίβου αναχώρησε με προορισμό τη Γλασκώβη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η επιστροφή της την προσεχή Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να περιέχει στις αποσκευές χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα!

Δέκα αθλητές και επτά αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τον ελληνικό στίβο στη Γλασκώβη από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, συνθέτοντας μια από τις πιο δυνατές ομάδες που έχει στείλει η Ελλάδα στην διοργάνωση.

Οι προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι αθλητές με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους σε προηγούμενες διοργανώσεις είναι μεγάλες. Υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες σε αυτή την ομάδα που είναι αδιαφιλονίκητα φαβορί για το βάθρο, υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες που σαφώς και μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλιο, υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες που έχουν τις δυνατότητες να μπουν σε τελικούς αγωνισμάτων.
Υπάρχει μια τετράδα που κέρδισε μετάλλιο στο Βερολίνο λίγους μήνες πριν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα επαναλάβει το κατόρθωμά της.

Το δίδυμο στο επί κοντώ γυναικών με την Κατερίνα Στεφανίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου εννοείται πως είναι φαβορί για το βάθρο και στη Γλασκώβη.
Ομοίως ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, ομοίως και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, κι ας μην έχει καταφέρει φέτος λόγω τραυματισμού να κάνει ούτε έναν αγώνα.

Αμέσως μετά από αυτή τη τετράδα, υπάρχουν τρεις αθλητές που μπορούν κάλλιστα να βρεθούν στο βάθρο, έστω κι αν μπαίνουν στον αγώνα τους ως αουτσάιντερ, υπό την έννοια ότι υπάρχουν καλύτερες επιδόσεις στα αγωνίσματά τους. Οι δύο επικοντιστές, Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής έχουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν μετάλλιο, όπως και ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος, έμπειρος αθλητής, με καλές εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις.

Από εκεί και πέρα αθλητές όπως ο Κώστας Ζήκος στα 60 μέτρα, ο πολύπειρος Κώστας Δουβαλίδης στα 60 μέτρα εμπόδια, ο Νικόλας Σκαρβέλης στην σφαιροβολία, η Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ και η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος έχουν όλα τα φόντα για να διεκδικήσουν προκρίσεις στον τελικό των αγωνισμάτων τους.

Δεν είναι μικρό πράγμα για μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, να στέλνει 17 αθλητές και οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν πολύ υψηλούς αγωνιστικούς στόχους. Και αυτό το στοιχείο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, διότι στην Ελλάδα οι συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας των αθλητών του στίβου δυστυχώς παραμένει σε επίπεδα πολύ μακριά από το να αντιστοιχεί στο επίπεδο ποιότητάς τους.