Ο Εμμανουήλ Καραλής συνεχίζει στο Μοντεβίλ

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον Έλληνα πρωταθλητή

Ο Εμμανουήλ Καραλής συνεχίζει στο Μοντεβίλ

Τις πρώτες εικόνες από τις εμφανίσεις του στη σεζόν έχει ήδη μαζέψει ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά την 10μηνη απουσία, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού.


Ο 20χρονος άλτης του επί κοντώ έδειξε μέσα από τις παρουσίες του σε Μιραμάς και Παρίσι πως είναι θέμα χρόνου η επιστροφή σε επιδόσεις, που όχι μόνο θα του δίνουν τη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις, αλλά θα του επιτρέπουν να διεκδικεί καλά πλασαρίσματα.


Ο πρωταθλητής μας θα κάνει τον τρίτο του αγώνα στη σεζόν, το Σάββατο (2/2) στο Μοντεβίλ, με βασικό στόχο το άλμα στα 5,65 μ. (όριο), που θα του δώσει την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης.


«Έχω επιστρέψει υγιής, ωστόσο το γεγονός ότι έμεινα για τόσο μεγάλο διάστημα μακριά από τη δράση έχει κάποιες συνέπειες. Από τα 500 άλματα που έπρεπε να κάνω για να είμαι έτοιμος αγωνιστικά έχω κάνει μόνο 160 και το σώμα μου βρίσκεται στο 40% της ετοιμότητας του», είπε ο νεαρός και συμπλήρωσε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το πως έχουν πάει μέχρι σήμερα οι αγώνες μου. Καθώς θα προχωράμε στη σεζόν είμαι σίγουρος πως θα λειτουργώ όλο και καλύτερα, θα βρίσκω τον αγωνιστικό μου ρυθμό και θα κυνηγάω καλύτερες επιδόσεις. Τα άλματα που έχω κάνει μέχρι σήμερα μου επιτρέπουν να βλέπω θετικά και ελπιδοφόρα τους επόμενους αγώνες μου».

Ο Καραλής μετά το μίτινγκ του Μοντεβίλ, θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (9-10/2). Ο άλτης του Ανδρέα Τσώνη στο Μιραμάς ξεπέρασε το 5,55 μ. και ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 στον ανοιχτό στίβο, ενώ στο Παρίσι ανέβηκε πάνω από τα 5,50 μέτρα.