Στο Diamond League ο Τεντόγλου

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα συμμετάσχει στη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει το πριγκιπάτο του Μονακό την Παρασκευή (10/7)

Στο Diamond League ο Τεντόγλου


Ο Μίλτος Τεντόγλου επιστρέφει στη δράση, σε έναν ακόμη αγώνα του Diamond League, την Παρασκευή (10/7) όπου θα αντιμετωπίσει μερικούς από τους κορυφαίους άλτες του κόσμου σε μία από τις πιο δυνατές φετινές αναμετρήσεις στο μήκος.

Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης ταξιδεύει στη διοργάνωση έχοντας φέτος 8,49 μ., και μια σειρά από σταθερές και δυνατές παρουσίες, σε μια από τις καλύτερες σεζόν της αθλητικής του καριέρας.

Ο αγώνας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς παρόντες θα είναι ορισμένοι από τους κορυφαίους φέτος στο αγώνισμα.

Ανάμεσα τους ο 19χρονος Κουβανός Χόρχε Χοντελίν με 8,46 μ., ο Ελβετός Σιμόν Έχαμερ με 8,51 μ., ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι, που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του, ο Τζαμαϊκανός Τζατζάι Γκέιλ με 8,37 μ., ο Βούλγαρος Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ με 8,29 μ., αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2026 στον κλειστό, Πορτογάλος Ζέρσον Μπαλντέ με 8,15 μ. στον ανοιχτό.

Ο τελευταίος αγώνας του Τεντόγλου ήταν στο μίτινγκ του Πειραιά, στις 28 Ιουνίου, όπου είχε επίδοση στα 8,39 μέτρα.

Στο Μονακό θα βρίσκεται και η Ελίνα Τζένγκο, προκειμένου να πάρει μέρος στον ακοντισμό.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παρότι ακόμη δεν έχει πιάσει τις επιδόσεις των δυνατοτήτων της, έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού και θα επιδιώξει μια καλή παρουσία.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110