Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Ταγάρα στα 200 μ. με 21.06

Μία εξαιρετική επίδοση σημείωσε σήμερα, Κυριακή (29/6) κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ20 ο Βασίλης Ταγάρας. Ο 17χρονος σπρίντερ κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. τερματίζοντας σε 21.06 (1,9)!

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Ταγάρα στα 200 μ. με 21.06

Ο σπρίντερ του ΠΑΣ Πρωτέας Αλεξανδρούπολης βελτίωσε το ρεκόρ που κατείχε ο Γιάννης Γρανιτσιώτης από το 2019 όπου είχε διανύσει τα 200 μ. σε 21.35. Ο Ταγάρας είχε δείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από την περασμένη εβδομάδα όπου ήταν πρώτος στα 200 μ. και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 στην Πάτρα με 21.01 όμως ο άνεμος ήταν ευνοϊκός πάνω από το επιτρεπτό όριο. Ο νεαρός σπρίντερ που προπονείται στην Αλεξανδρούπολη με τον Σάκη Δημαρά και έχει πρότυπο του τον Λετσίλε Τεμπόγκο με το 21.06 που σημείωσε είναι ο κορυφαίος στο αγώνισμα για φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ18, ενώ έπιασε και το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20.

Τρομερές επιδόσεις σημείωσαν και οι υπόλοιποι αθλητές στον τελικό των 200 μέτρων. Ο Κώστας Μολφέσης (ΓΣ Κηφισιάς) πήρε το ασημένιο μετάλλιο με 21.30 νέο ατομικό ρεκόρ ενώ το ίδιο συνέβη με 21.36 και στον τρίτο αθλητή, τον Αποστόλη Ιωαννίδη (ΓΣ Νίκη Βόλου). Οι 13 από τους 16 σπρίντερ που μετείχαν στις δύο τελικές σειρές των 200 μ. βελτίωσαν τις ατομικές τους επιδόσεις.

Λίγες μόνο ώρες μετά από τη νίκη της στα 400 μ., η Ραφαηλία Γιαννουλίδου επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού σταδίου Σερρών «Γιώργος Τοπτσής» και έκανε μια ακόμη δυνατή κούρσα. Η αθλήτρια του ΑΣ Βεργίνα πήρε την πρώτη θέση και στο αγαπημένο της αγώνισμα που είναι τα 400 μ. εμπ. ισοφαρίζοντας μάλιστα και το ατομικό της ρεκόρ. Η 17χρονη πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 59.87 με την Ανδριάνα Ταρασίδου (ΑΣ Ολυμπιακή Δομή 2004) να είναι δεύτερη με 62.54 και την δίδυμη αδερφή της πρώτης, Κατερίνα Γιαννουλίδου (ΑΣ Βεργίνα) να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο με 62.81.

Στα 400 μ. εμπ. των ανδρών ο Νίκος Κιουτσούκης (ΓΣ Εδεσσας) ήταν πρώτος με νέο ατομικό ρεκόρ καθώς τερμάτισε σε 53.97. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ταχίρ Μπιτσάκου (ΟΚΑ Μυτιλήνης) κάνοντας επίσης την καλύτερη του κούρσα τερματίζοντας σε 55.39, με τον Μύρων Ρεθυμνιωτάκη (ΟΦΗ) να παίρνει την τρίτη θέση με 55.90. Να σημειωθεί ότι και στις δύο τελικές σειρές σημειώθηκαν 12 ατομικά ρεκόρ από τους 14 αθλητές που πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.

Έντονος ήταν ο συναγωνισμός στον τελικό της σφυροβολίας των γυναικών Κ20, αγώνισμα με το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα της 2ης και τελευταίας αγωνιστικής ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος που γίνεται στις Σέρρες.

Παρασκευή Πουλλή (ΔΕΑΣ Δάφνη Ρόδου) και Αλεξάνδρα Τσερνόβα (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) «μονομάχησαν» για την πρώτη θέση. Η δεύτερη ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα της και μέχρι την τρίτη προσπάθεια είχε το προβάδισμα με 58,53 μέτρα. Στην τέταρτη βολή η σφυροβόλος από τη Ρόδο όμως με 58,68 μ. πέρασε μπροστά και κράτησε την πρωτιά μέχρι το τέλος. Αμφότερες με τις επιδόσεις που σημείωσαν ξεπέρασαν το όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 που είναι στα 57,50 μέτρα. Στην τρίτη θέση ήταν η Βαλεντίνα Δρακοπούλου (ΓΣ Αρκαδίας) με 54,09 μέτρα.

Στη δισκοβολία των ανδρών Κ20 ο Χρυσοβαλάντης Κανοτζιάν μετά από τη χθεσινή του νίκη στη σφαιροβολία πήρε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Ο αθλητής του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης είχε καλύτερη βολή στα 49,78 μ. με τον Θανάση Παπουλίδη (ΓΣ Πήγασος Αγ. Δημητρίου) να ακολουθεί με 46,96 μ. και την τρίτη θέση πήρε ο Ζαφείρης Τσελιπγιώτης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 46,21 μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110