Αποκτά το δικό του «σπίτι» ο στίβος - Τα σχέδια για το Σχιστό

Κεντρικό στάδιο χωρητικότητας 11.584 θέσεων, κλειστό προπονητήριο, εστιατόριο, κατοικίες αθλητών και υπόγειος χώρο στάθμευσης

Αποκτά το δικό του «σπίτι» ο στίβος - Τα σχέδια για το Σχιστό

Το δικό του «σπίτι» θα αποκτήσει ο ελληνικός στίβος σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα SportDay. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο περιλαμβάνουν κεντρικό στάδιο χωρητικότητας 11.584 θέσεων, κλειστό προπονητήριο, εστιατόριο, κατοικίες αθλητών και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Το συγκεκριμένο πλάνο έχει προωθηθεί από τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη και τον δήμαρχο Κορυδαλλού, Σταύρο Κασιμάτη, ενώ ο ΣΕΓΑΣ έχει συναινέσει.

Η Περιφέρεια Πειραιά θα διαθέσει από τον προϋπολογισμό της και από ίδιους πόρους 8 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση της περιοχής, ενώ ίσως χρειαστεί και συνδρομή στη χρηματοδότηση από την πολιτεία μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων ή της ΓΓΑ.

Σήμερα αναμένεται να σταλεί από τον δήμο Κορυδαλλού επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για την απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο για την αλλαγή στη χωροθέτηση του χώρου στο Σχιστό.