Ασημένιος Καραλής με 5.87, ατομικό ρεκόρ και ανταγωνισμό με τον σούπερ Ντουπλάντις

Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό της Ρώμης. Ο τρομερός Μανόλο, ο έξοχος Καραλής πήρε ασημένιο στο επί κοντώ με ατομικό ρεκόρ (5.87) πίσω μόνο από τον αξεπέραστο Ντουπλάντις (6.10)

Ασημένιος Καραλής με 5.87, ατομικό ρεκόρ και ανταγωνισμό με τον σούπερ Ντουπλάντις

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε απίστευτο αγώνα στον τελικό του άλματος επί κοντώ στην Ρώμη και πήρε το ασημένιο μετάλλιο με 5.87, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ και δοκιμάζοντας πίσω από τον ασύγκριτο Μόντο Ντουπλάντις πάνω από τα έξι μέτρα.

Μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου και το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη ήρθε και ο Μανόλο να προσθέσει το όνομά του στους Έλληνες αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο.

Έκανε με την πρώτη το 5.82, πέρασε επίσης με απίστευτο άλμα το 5.87 και προσπάθησε στα 5.92, στα 5.97 και στα 6.02! Έμεινε πίσω μόνο από τον ανίκητο Σουηδό Ντουπλάντις. Κατέκτησε το τρίτο μετάλλιό του σε μεγάλο αγώνα τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Ο Ντουπλάντις έκανε ήδη 6.10 και ευρωπαϊκό ρεκόρ αγώνων και επιχείρησε χωρίς επιτυχία τρεις φορές για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.25.

Με την έβδομη θέση στον τελικό αποχαιρέτησε την έξοχη παρουσία της η ομάδα της Ελλάδας στη σκυταλοδρομία 4Χ100 των ανδρών.