Μαραθώνιος Ρώμης: Κενυάτικη υπόθεση με πέντε από τα έξι διαθέσιμα μετάλλια!

Τρεις άνδρες και δύο γυναίκες από την Κένυα πήραν τα πέντε από τα έξι διαθέσιμα μετάλλια στον Μαραθώνιο της Ρώμης!

Μαραθώνιος Ρώμης: Κενυάτικη υπόθεση με πέντε από τα έξι διαθέσιμα μετάλλια!

Αγώνας-ρεκόρ σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό των συμμετεχόντων διεξήχθη στη Ρώμη, με τους αθλητές και τις αθλήτριες της Κένυας να κάνουν θραύση στην 29η διοργάνωση του Acea Run Rome The Marathon, κατακτώντας τα πέντε από τα έξι διαθέσιμα μετάλλια!

Νικητής του ανδρικού αγώνα αναδείχθηκε ο Άσμπελ Ρούτο. Ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος οδήγησε από την αρχή την κούρσα και πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 2:06:24, επίδοση που συνιστά νέο ρεκόρ στον Μαραθώνιο της ιταλικής πρωτεύουσας και βελτίωσε το προσωπικό ρεκόρ του Ρούτο κατά περίπου 3 λεπτά.

Το βάθρο των ανδρών συμπλήρωσαν άλλοι δύο Κενυάτες δρομείς, ο Μπράιαν Κίπσανγκ με χρόνο 2:07:56 και ο Σίλα Κίπτο σε 2:08:09.

Η Κένυα αναδείχθηκε νικήτρια και στις γυναίκες, με την Ιβίν Λάγκατ να τερματίζει σε 2 ώρες 24 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα και να συντρίβει την καλύτερη ατομική επίδοσή της, που ήταν πριν τον αγώνα της Ρώμης 2:41:54.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η συμπατριώτισσά της Λίντια Σιμίγιου σε 2:25:10 και στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Έμεμπετ Νιγκούσε από την Αιθιοπία, σε 2:26:41.