Τεντόγλου: «Από τη στιγμή που ο αγώνας ήταν πρωί εγώ δεν είχα όρεξη» (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστεψε στην Ελλάδα μετά το χρυσό μετάλλιο στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. 

Τεντόγλου: «Από τη στιγμή που ο αγώνας ήταν πρωί εγώ δεν είχα όρεξη» (vid)

Ο κορυφαίος αθλητής του μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα έχοντας στην κατοχή του το δέκατο μετάλλιο της καριέρας του.

Παρά το περασμένο της ώρας, αφού το αεροπλάνο από Φρανκφούρτη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είχε την υπομονή και τη διάθεση να μιλήσει στους δημοσιογράφους και να χαιρετίσει όσους βρέθηκαν στο αεροδρόμιο. Μαζί του ταξίδευαν και μαθητές σχολείου που με θαυμασμό, αλλά και διακριτικότητα παρατηρούσαν και θαύμαζαν τον τρόπο που διαχειριζόταν τα φώτα της δημοσιότητας.

Στην Ελλάδα επέστρεψαν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ο Κώστας Δουβαλίδης, ο Γιάννης Νυφαντόπουλος, η Ελισάβετ Πεσιρίδου και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, ενώ για την Γερμανία ταξίδεψε η Τατιάνα Γκούσιν προκειμένου να εξετάσει το πόδι της, πριν ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη θερινή σεζόν.

Την ομάδα συνόδευσαν ακόμη οι προπονητές Γιώργος Πομάσκι και Ιωάννα Σιώμου, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Χρήστος Μελέτογλου, που είχε και το ρόλο του αρχηγού.

Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Τεντόγλου δήλωσε: «Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να είμαι πιο συγκεντρωμένος, να πηγαίνω σε καλύτερους αγώνες. Αυτός ο αγώνας ήταν πολύ κακός αγώνας, από τη στιγμή που ήταν πρωί εγώ δεν είχα όρεξη, τέλος. Από εκεί και πέρα δεν πήγαινε για μένα. Θα έχω πιστεύω πιο πολλή όρεξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γιατί ξέρω ότι είναι καλοί αγώνες, είναι ανοικτός και κυνηγάω μία καλή επίδοση εκεί πέρα. Δυστυχώς εκεί δεν γινόταν να γίνει η επίδοση».

Για τις διοργανώσεις του καλοκαιριού είπε: «Ναι, νιώθω έτοιμος, θα κάνουμε και μία καλή προετοιμασία, θα μπω νωρίς στους αγώνες, θα είμαι σίγουρα έτοιμος».

Για το αν έχει στο μυαλό του να σπάσει κάποιο ρεκόρ σε μετάλλια τόνισε: «Όχι τόσο, δεν το σκέφτομαι έτσι, αλλά το ξέρω πόσα έχουν κερδίσει οι άλλοι. Ξέρω ότι ο Πεντρόσο έχει 5 κλειστά, 4 ανοικτά και πόσα έχουν πολλοί αθλητές, αλλά δεν είναι το κίνητρό μου αυτό, όχι».