Παγκόσμιος ο Τεντόγλου! (vids)

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Με το πρώτο άλμα στα 8.22μ. ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε την πρώτη θέση.

Παγκόσμιος ο Τεντόγλου! (vids)

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα του στον τελικό του Παγκοσμίου κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός μέχρι το τέλος με τον Ιταλό Φουρλάνι να αποδεικνύεται άξιος αντίπαλος.

Με το «καλημέρα» έδειξε τις άγριες διαθέσεις του, αφού έκανε άλμα στα 8.22μ.

Οι 16 αθλητές ολοκλήρωσαν τα πρώτα τους άλματα και ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν στην πρώτη θέση, ενώ την ίδια επίδοση έχει και ο Ματία Φουρλάνι.

Στο δεύτερο άλμα του ο Τεντόγλου έμεινε λίγο κάτω από τα 8 μέτρα, αφού πήδηξε 7.94μ.

Το τρίτο του άλμα αν και ήταν πολύ μεγάλο δεν ήταν έγκυρο, όμως έχει δείξει και στο παρελθόν ότι τα άκυρα άλματα δεν τον επηρεάζουν.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδωσε τρομερή μάχη για το χρυσό μετάλλιο. Στο τέταρτο άλμα ο Ιταλός, Φουρλάνι έκανε επίδοση 8.10μ. και για μερικά λεπτά πέρασε πρώτος για να «απαντήσει» ο Τεντόγλου με 8.15μ. και να περάσει ξανά στην πρώτη θέση.

Στο πέμπτο του άλμα ο Τεντόγλου είχε προσπάθεια στα 8.11μ.

Στην έκτη και τελευταία προσπάθεια ο Έλληνας αθλητής έκανε άλμα στα 8.19μ., ενώ ήδη γνώριζε πως είχε πάρει το χρυσό, αφού είχε προηγηθεί το άκυρο άλμα του Φουρλάνι.

Το δεύτερο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου

Άκυρο το τρίτο άλμα του Τεντόγλου

Το τέταρτο άλμα του Μίλτου

Το πέμπτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου

Ο Φουρλάνι κάνει άκυρο στο έκτο άλμα και ο Τεντόγλου είναι παγκόσμιος πρωταθλητής

Το έκτο άλμα του Τεντόγλου