Δεσπολλάρη και Αναστασίου στο Τάμπερε, Ανδρικόπουλος στο Άαρχους την Τρίτη (23/1)

Στο Τάμπερε της Φινλανδίας συνεχίζεται η δράση για δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες.

Δεσπολλάρη και Αναστασίου στο Τάμπερε, Ανδρικόπουλος στο Άαρχους την Τρίτη (23/1)

Η Γεωργία Δεσπολλάρη και η Άρτεμις Αναστασίου θα είναι παρούσες στο μίτινγκ που θα διεξαχθεί στην Φιλανδική πόλη την Τρίτη (23/1). Η Δεσπολλάρη προέρχεται από το 2.05.81, που πέτυχε στο Ντόρτμουντ και αποτελεί την έκτη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας στον κλειστό στίβο. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου παρότι δεν έχει ακόμη εμπειρία στους αγώνες κλειστού, που στα 800 μ. είναι απαραίτητη, κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία επίδοση την οποία θα προσπαθήσει να βελτιώσει στον αγώνα της Τρίτης. Η κούρσα αναμένεται να είναι στα μέτρα της, καθώς έχει την τρίτη επίδοση ανάμεσα στις μετέχουσες.

Από την άλλη, η Άρτεμις Αναστασίου έχει προγραμματίσει δύο κούρσες στα 60 μ. και μέσα από αυτές να επιδιώξει τη βελτίωση της στα 200 μ. για τον ανοιχτό στίβο. Η αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού θα είναι αύριο παρούσα στο μίτινγκ του Τάμπερε, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα τρέξει στην Ολλανδία στη διοργάνωση του Άπελντορν. Η αθλήτρια προετοιμάζεται για τους αγώνες του ανοιχτού με μεγάλο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Παρισιού και τους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Η νικήτρια πέρυσι στο Πανελλήνιο κλειστού έχει ατομικό ρεκόρ στα 60 μ. 7.41.

Συνέχεια στο Άαρχους για τον Ανδρικόπουλο

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος συνεχίζει τους αγώνες του την Τρίτη στο Άαρχους της Δανίας. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού του 2023 στο τριπλούν άνοιξε τη σεζόν στο τέλος του περασμένου έτους με άλμα στα 16,13 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ και να κυνηγήσει από νωρίς στη σεζόν επιδόσεις κοντά στο ατομικό του ρεκόρ. Ο Ανδρικόπουλος στη συνέχεια θα πάρει μέρος στο μίτινγκ του Μιραμάς στις 2 Φεβρουαρίου. Ο αθλητής είναι ανάμεσα σε εκείνους που αναμένεται να βρεθούν στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, ενώ θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.