Η δράση ξεκινάει με το Φεστιβάλ Αλμάτων «Βαγγέλης Κουρκουτίδης»

Η χειμερινή περίοδος του ελληνικού στίβου ξεκινάει από το φεστιβάλ Αλμάτων «Βαγγέλης Κουρκουτίδης».  

Η δράση ξεκινάει με το Φεστιβάλ Αλμάτων «Βαγγέλης Κουρκουτίδης»

Η αγωνιστική δράση της χειμερινής περιόδου ανοίγει το Σάββατο (13/1) στο κλειστό των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Το φεστιβάλ Αλμάτων «Βαγγέλης Κουρκουτίδης» θα συγκεντρώσει πλειάδα αθλητών και αθλητριών απ΄ όλη τη χώρα.

Το ντεμπούτο της στη σεζόν θα κάνει στη Θεσσαλονίκη η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Ελένη Πόλακ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα ξεκινήσει από νωρίς τους αγώνες, μέσα από τους οποίους θα επιδιώξει να βρεθεί στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση.

Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη η Τουρκάλα Νεμέτ Παρλάκ και η Σουηδέζα Σάρα Βίνμπεργκ, νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ με 4,25 μέτρα. Στην ίδια διοργάνωση θα ανοίξει τη σεζόν και η νεαρή Ελληνίδα Ευγενία – Μαρία Παναγιώτου που πέρυσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας.

Στους Άνδρες ξεχωρίζει ο Ρομπέρτ Ρενέρ με ατομικό 5,70 μ. από το 2015 και παρουσία πέρυσι σε αρκετούς ελληνικούς αγώνες. Ο Γιάννης Ριζος θέλει να ξεκινήσει δυνατά τη χρονιά και να προσεγγίσει στη διάρκεια του έτους το ατομικό του 5,60 μέτρα. Στον αγώνα θα συμμετάσχει και ο νεαρός ο Γιώργος Παπαναστασίου με ατομική επίδοση 5,10 μέτρα.

Στο ύψος ξεχωρίζει ο πρωταθλητής Αντώνης Μέρλος και στο μήκος γυναικών η κορυφαία Ελληνίδα των τελευταίων ετών, Βασιλική Χαϊτίδου, αλλά και η Ναταλία Μπέση. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών θα πάρουν μέρος ο Χρήστος Χήτας και ο Αντώνης Στυλιανίδης. Τον αγώνα διοργανώνει ο ΑΣ Ερμής Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.