Βάδην: Ελληνικές παρουσίες στο μίτινγκ του Δουβλίνου

Ελληνικές συμμετοχές είχαμε στο μίτινγκ βάδην του Δουβλίνου

Βάδην: Ελληνικές παρουσίες στο μίτινγκ του Δουβλίνου

Η σειρά αγώνων World Race Walking Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «άνοιξε» την Κυριακή (17/12) στο Δουβλίνο. Βαδιστές κυρίως από τις χώρες της Ευρώπης συμμετείχαν στη διοργάνωση στον πρώτο τους αγώνα στη σεζόν και με απώτερο στόχο τη συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις του 2024. Ανάμεσα τους και ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας.

Η Παναγιώτα Τσινοπούλου πραγματοποίησε τον πρώτο της αγώνα μετά τη γέννηση του παιδιού της και κατέλαβε την δεύτερη θέση στις γυναίκες με 1.35.11. Η αθλήτρια του Θανάση Δεληγιάννη επέστρεψε στις προπονήσεις με στόχο να κυνηγήσει εκ νέου την παρουσία της στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη. Μια θέση πίσω της τερμάτισε η Παναγιώτα Φιάσκα με 1.37.21, επίδοση κοντά στο 1.36.51, που είναι το ατομικό της ρεκόρ.

Στα 20χλμ. των Ανδρών πήρε θέση εκκίνησης ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την παρουσία του. Ο αθλητής άφησε την προσπάθεια του στο 16ο χιλιόμετρο καθώς ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον αντίθετο άνεμο και δεν αισθανόταν στην κατάσταση που θα ήθελε. Ο έμπειρος αθλητής είναι πιθανό να αγωνιστεί τον Ιανουάριο στην Αττάλεια, ενώ τον Φεβρουάριο θα δώσει το παρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο Ανδρέας Παπαστεργίου ήταν 16ος στα 20χλμ. Ανδρών με 1.32.36 και ο 16χρονος Παναγιώτης Σάλτης 6ος στα 10χλμ. βάδην με 52.04.

Ο αγώνας έγινε παράλληλα με το εθνικό πρωτάθλημα Ιρλανδίας. Νικητής στους Άνδρες ήταν ο Περσέους Κάρλστρομ (Σουηδία) με 1.18.39 και στις γυναίκες η Κατερίνα Τσάκοβα (Σλοβακία) με 1.31.42.