Καλλιμογιάννη: Ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη μεγάλη κατηγορία

Η Βασιλική Καλλιμογιάννη άφησε πίσω της την κατηγορία Κ20 και ετοιμάζεται να… περπατήσει στα δύσκολα μονοπάτια της μεγάλης κατηγορίας.

Καλλιμογιάννη: Ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στη μεγάλη κατηγορία

Η Βασιλική Καλλιμογιάννη ναι μεν θα έχει τη μετάβαση της κατηγορίας Κ23, ωστόσο θέλει από νωρίς να μπει στα βαθιά. Η αθλήτρια του Ιάσων Ιωαννίδη θα προετοιμαστεί για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025, όπου θα διεκδικήσει ένα ακόμη ευρωπαϊκό μετάλλιο, ωστόσο φέτος θα μπει στη λογική του ράνκινγκ και της διεκδίκησης μιας θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

«Αυτές τις ημέρες χρειάστηκε να προσαρμόσω το πρόγραμμα μου, γιατί αντιμετώπισα μία περιοστίτιδα. Δεν αναμένεται να με κρατήσει πολύ πίσω, θα βρω ρυθμούς και πατήματα σύντομα», είπε αρχικά η 19χρονη αθλήτρια των 3.000 μ. στιπλ και συμπλήρωσε: «Θέλω να διεκδικήσω τη συμμετοχή μου σε μεγάλες διοργανώσεις, ξέρω ωστόσο πως και μόνο η συμμετοχή είναι πολύ δύσκολη. Στόχος μου είναι το Ευρωπαϊκό Κ23 του 2025, εκεί όπου θα επιδιώξω να βρεθώ στο βάθρο των νικητριών. Μπαίνω σε μια νέα κατηγορία πιο δύσκολη, ωστόσο δε με τρομάζει. Στόχος μου είναι να μπω στη λογική των δυνατών αγώνων. Θέλω να κάνω αγώνες και στο εξωτερικό. Σίγουρα θα πρέπει να είμαι σε καλή κατάσταση τον Απρίλιο και να κρατηθώ μέχρι και τον Ιούνιο. Όλη αυτή η διαδικασία θα είναι κάτι νέο για εμένα, ωστόσο θα κάνω την προσπάθεια μου. Δεν έχει σημασία αν θα καταφέρω να αγωνιστώ στη Ρώμη, αλλά ότι θα ακολουθήσω αυτή τη λογική και θα αποκτήσω σημαντική εμπειρία».

Η Καλλιμογιάννη παράλληλα με τις προπονήσεις παρακολουθεί και τη σχολή της. «Σπουδάζω ηλεκτρολόγος μηχανικός, μια σχολή που απαιτεί χρόνο από τη ζωή μου καθώς έχει και εργαστήρια.
Μου αρέσει που κάνω και κάτι έξω από την προπόνηση, σίγουρα πιο δύσκολο να συνδυαστούν όλα μαζί, ωστόσο σε κρατούν σε μία ισορροπία»
, εξήγησε.

Η αθλήτρια αναμένεται τον Ιανουάριο να κάνει προετοιμασία στην Κύπρο, ενώ είναι πιθανό να συμμετάσχει και σε κάποιους αγώνες στον κλειστό. Πριν μπει στη δράση της θερινής περιόδου θα συμμετάσχει και στις διοργανώσεις του ανωμάλου. Η αθλήτρια το 2023 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 της Ιερουσαλήμ, ενώ βελτίωσε τρεις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, με αποκορύφωμα το 10.04.44.