Καρύδη: Θέλει δυνατό κλειστό και παρουσία στις κορυφαίες διοργανώσεις του 2024

Στο πλούσιο βιογραφικό της Σπυριδούλας Καρύδη υπάρχει μια σειρά από σπουδαίες διακρίσεις, όπως το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2019, το ασημένιο δύο χρόνια μετά στην αντίστοιχη διοργάνωση Κ23, αλλά και σειρά παρουσιών με την εθνική ομάδα γυναικών.

Καρύδη: Θέλει δυνατό κλειστό και παρουσία στις κορυφαίες διοργανώσεις του 2024

Η Σπυριδούλα Καρύδη προετοιμάζεται για τον επόμενο χρόνο με στόχο να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το βιογραφικό της με συμμετοχές σε κορυφαίες διοργανώσεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο μεγάλος πόθος κάθε αθλητή και αθλήτριας, ωστόσο το 2024 έχει κι άλλες προκλήσεις όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού και φυσικά το Παγκόσμιο κλειστού.

«Θα προσπαθήσω να κάνω έναν καλό κλειστό και να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκόβης. Αν ξεκινήσω καλά και μου βγουν οι αγώνες τότε είναι εφικτή η πρόκριση. Αν πάω Παγκόσμιο θα είναι για εμένα ένας θετικός δείκτης ενόψει των αγώνων του ανοιχτού, που είναι και ο μεγάλος μου στόχος για τη χρονιά», είπε η 23χρονη αθλήτρια και συμπλήρωσε.

«Θέλω να κάνω από νωρίς στη θερινή σεζόν δυνατές εμφανίσεις για να μπορέσω να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Το 2021 βρέθηκα πολύ κοντά σε πρόκριση στους Ολυμπιακούς και δεν τα κατάφερα. Τον στόχο αυτόν θα τον κυνηγήσω και φέτος».

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι το 2023 δεν κατάφερε να πάει όσο καλά θα ήθελε. «Είχα πρόβλημα με τον δικέφαλο τόσο στη διάρκεια της χειμερινής όσο και της θερινής περιόδου και αυτό δεν μου επέτρεψε να δουλέψω όπως έπρεπε. Παράλληλα οι απαιτήσεις της χρονιάς ήταν μεγάλες εξαιτίας της σχολής μου. Αυτό έχει ως συνέπεια να με αγχώνει λίγο το γεγονός ότι δεν έχω μαξιλαράκι ασφαλείας από τους αγώνες του 2023. Πρέπει να μπω και να κάνω πέντε δυνατούς αγώνες. Ο κλειστός δεν έχει πολλούς αγώνες στο τριπλούν και αυτό θα είναι ένα επιπλέον πρόβλημα που θα κληθώ να αντιμετωπίσω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει σε κάθε μου αγώνα να πετυχαίνω το καλύτερο δυνατό. Με σκληρή δουλειά, τη στήριξη της Ομοσπονδίας και των χορηγών μου, όπως αυτή του ΟΠΑΠ, θα διεκδικήσω την επίτευξη των στόχων μου», κατέληξε η αθλήτρια του ΑΟ Καλλίστου, που φέτος θα επικεντρωθεί κυρίως στην προπόνηση της.