Κυριαζής: «Πάντα υψηλοί οι στόχοι μου»

Ψηλά τον πήχη έχει θέσει ο Γιάννης Κυριαζής για τη νέα χρονιά. 

Κυριαζής: «Πάντα υψηλοί οι στόχοι μου»

Το βιογραφικό του Γιάννη Κυριαζή είναι γεμάτο με συμμετοχές και καλές εμφανίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη. Ωστόσο ο ίδιος έχει την όρεξη και πάνω απ’ όλα την ικανότητα να σκέφτεται ήδη τις νέες αγωνιστικές προκλήσεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης είναι δικαίως στους στόχους του αθλητή, καθώς το αγωνιστικό του επίπεδο του επιτρέπει να σκέφτεται μια καλή παρουσία σε αυτές.

«Οι στόχοι μου είναι πάντα υψηλοί. Δε θέλω απλώς να βρεθώ στις διοργανώσεις, αλλά να διεκδικήσω τη συμμετοχή στους τελικούς. Η περασμένη ήταν μια περίεργη χρονιά. Είχα άγχος ειδικά στους πρώτους αγώνες. Επίσης, το 2023 πειραματιστήκαμε λίγο με τους αγώνες, λόγω της ενόχλησης που είχα στους προσαγωγούς. Τώρα είμαι υγιής και δεν έχω το άγχος του τραυματισμού. Σε κάθε περίπτωση δε μου αρκεί να πετύχω την πρόκριση μέσα από το ράνκινγκ, αλλά θέλω να πετύχω τα όρια (85,50 μ. Ολυμπιακοί, 83,00 μ. Ευρωπαϊκό)», είπε ο Κυριαζής.

Ο αθλητής το το επόμενο διάστημα θα αναχωρήσει για την Κύπρο, ενώ ήδη έχει κάνει κι έναν προγραμματισμό για τους αγώνες του 2024

«Στις 10/12 θα αναχωρήσουν για Κύπρο, όπου θα μείνουμε μέχρι τα Χριστούγεννα. Αναμένεται να κάνουμε μία ακόμη προετοιμασία τον Μάρτιο. Θέλω τον Φεβρουάριο να είμαι σε καλή κατάσταση. Σκέφτομαι μάλιστα μήπως αγωνιστώ στο μίτινγκ της Μελβούρνης (15/2) διοργάνωση που ανήκει στο Continental Tour Gold».

Ο Κυριαζής το 2023 έστειλε το ακόντιο στα 82,17 μ. στους εαρινούς αγώνες στις Σέρρες, ενώ το ρεκόρ του είναι 88,01 μ. από το 2017.