Λάμπρος Βολίκας: Θέλει να διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες σπρίντερ

Ο Λάμπρος Βολίκας είναι από τα πρόσωπα που κατάφεραν το 2023 να τραβήξουν την προσοχή, καθώς μέσα σε λίγους μήνες ενασχόλησης με τον στίβο σημείωσε αξιόλογες επιδόσεις στα 100 μέτρα.

Λάμπρος Βολίκας: Θέλει να διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες σπρίντερ

Ο Λάμπρος Βολίκας ασχολήθηκε με τον στίβο τον περασμένο Μάιο, προκειμένου να καλύψει τον ελεύθερο χρόνο του, μετά την ολοκλήρωση του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου με την ομάδα της Δάφνης.

«Όταν τελείωσα το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ήθελα να βρω κάτι να κάνω για να γεμίσω το χρόνο μου. Σε έναν από τους τελευταίους αγώνες της σεζόν βρήκα στο γήπεδο τον προπονητή Γιάννη Τζήκα και τον ρώτησα αν μπορούσα να πάω για προπονήσεις και αγώνες. Μου είπε ναι, αν και νομίζω πως δεν περίμενε να με δει στο στάδιο. Μέχρι τότε ήμουν απόλυτα επικεντρωμένος στο ποδόσφαιρο, έκανα καθημερινά διπλές προπονήσεις. Με τον στίβο είχα ασχοληθεί για λίγο πριν περίπου επτά χρόνια», είπε αρχικά ο 22χρονος αθλητής και συμπλήρωσε:

«Πήρα τηλέφωνο τον κ. Τζήκα το Μάιο και μετά από δυο εβδομάδες προπόνησης έτρεξα στο διασυλλογικό στα 10.60. Στη συνέχεια συμμετείχα στο Εαρινό Πρωτάθλημα στη σκυταλοδρομία κι έπειτα πήγα στον Βόλο όπου παρά την απειρία μου κατάφερα να πετύχω πολύ καλές επιδόσεις», είπε ο νεαρός που στον Βόλο έκανε με ευνοϊκό άνεμο 10.32 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ στον προκριματικό πέτυχε 10.52, που είναι και το ρεκόρ του στην απόσταση. «Στην ομάδα έπαιζα ως εξτρέμ. Η ταχύτητα μου είχε φανεί από τότε, ήμουν από τους γρηγορότερους. Όταν ξεκίνησα τους πρώτους αγώνες στον στίβο δεν ήξερα από χρόνους. Ήμουν χαμένος. Στην πορεία άρχισα να βελτιώνομαι και να κατεβάζω διαρκώς τις επιδόσεις μου», είπε.

Ο Λάμπρος Βολίκας είχε αρκετές προτάσεις από ομάδες ποδοσφαίρου για να συνεχίσει την καριέρα του. Παρόλα αυτά επέλεξε στίβο και μάλιστα το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη. «Δε χρειάστηκε να μπω σε μεγάλο δίλημμα για να διαλέξω το στίβο. Η απόφαση ήρθε εύκολα. Έχω ξεκινήσει την προετοιμασία μου για τη νέα χρονιά με στόχο να κυνηγήσω ακόμη καλύτερους χρόνους. Η προπόνηση του στίβου διαφέρει πολύ από του ποδοσφαίρου. Θα κάνω αγώνες και στο κλειστό κι έπειτα θα συνεχίσουμε για τον ανοιχτό. Πέρα από το ατομικό κομμάτι της προπόνησης υπάρχει στο μυαλό μου και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. των Ανδρών ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωτάθλημα της Ρώμης. Δε θα είναι εύκολος στόχος, καθώς υπάρχουν πολλοί ικανοί σπρίντερ με τον ίδιο στόχο, ωστόσο δε θεωρώ πως είναι και μακρινός», συμπλήρωσε.