Κώστας Φιλιππίδης: Η ζωή μετά τον πρωταθλητισμό

Ήταν Οκτώβρης του 2022, όταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες πρωταθλητές στίβου, ο Κώστας Φιλιππίδης -μεταξύ άλλων παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου και 6ος σε Ολυμπιακούς Αγώνες- ανακοίνωσε την απόφασή του να ρίξει τους τίτλους τέλους σε μια μεγάλη, λαμπρή πορεία, που ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια.

Κώστας Φιλιππίδης: Η ζωή μετά τον πρωταθλητισμό

Στην περίπτωση του Κώστα Φιλιππίδη, όπως λέει ο ίδιος, «η απόφαση ήταν πολύ συνειδητοποιημένη. Πάντα ακολουθώ πλάνο στη ζωή μου, πριν προχωρήσω στην επόμενες κινήσεις μου. Θεώρησα ότι ήταν καλή η στιγμή. Ό,τι κι αν συνέβη νωρίτερα, σε καλές και κακές στιγμές, ποτέ δεν σκέφτηκα να σταματήσω. Μου άρεσε αυτό που έκανα.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, έμεινα ενεργός, ακολουθούσα πρόγραμμα, αλλά ήρθε η κόρη μου και στην πορεία περίμενα και τον γιο μου. Ένα νέα σημαντικό κεφάλαιο, αυτό του πατέρα, πάρα πολύ σημαντικό στη ζωή μου.

Τελειώνοντας τη σεζόν, συζήτησα με τον Δημήτρη Κυτέα τον προπονητή μου, με τον οποίο είμασταν μαζί από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα αθλητισμό. Με στήριξε πολύ στη διαχείριση της αθλητικής πορείας μου, αλλά με προετοίμασε και για την επόμενη μέρα. Πέρασε κι αυτός από τον πρωταθλητισμό και είχε μεγάλη εμπειρία.

Πήγα, λοιπόν στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, βρήκα την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα και της ανακοίνωσα την απόφασή μου.

Είχα την πολυτέλεια να αποφασίσω εγώ πότε θα σταματήσω, γιατί δεν ταλαιπωρήθηκα από σοβαρούς τραυματισμούς. Είχε έρθει η ώρα που ήθελα να κλείσω αυτό το κεφάλαιο στη ζωή μου και να ανοίξω ένα καινούργιο. Ήξερα τι ήθελα να κάνω στη συνέχεια».

IMG_6183-1-1024x748.jpg