Τεντόγλου: «Ξόδεψα ενέργεια χωρίς λόγο» (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου σχολίασε την πρόκρισή του στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου. 

Τεντόγλου: «Ξόδεψα ενέργεια χωρίς λόγο» (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου χρειάστηκε την τρίτη προσπάθεια προκειμένου να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο πρωταθλητής του μήκους δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ πως θα μπορούσε να εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο άλμα, αλλά αγχώθηκε.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν ανησύχησα, είμαι λίγο βλάκας. Έκανα άκυρο και από τον φόβο μου ήθελα να κάνω ένα έγκυρο. Ήθελα να είμαι σίγουρος, πάτησα στο σπίτι μου, τριάντα εκατοστά πίσω. Δεν φοβήθηκα. Για ποιον λόγο να κάνω τρία άλματα; Ο τελικός είναι αύριο, δεν έχω χρόνο να ξεκουραστώ».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το κάνω συχνά στους προκριματικούς. Το ταρτάν είναι φανταστικό, top level. Είναι και πρωί. Όλα καλά, προκρίθηκα με τη δεύτερη επίδοση, όλα καλά».

Για τις εγκαταστάσεις στη Βουδαπέστη είπε: «Δεν είναι όλα ίδια, κάθε στάδιο είναι διαφορετικό, κάθε αγώνας, ακόμα και οι θερμοκρασίες. Ποτέ ένας αγώνας δεν είναι ίδιος με έναν άλλο, για αυτό δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Όλα θα είναι μηδέν. Το παιδί έκανε 8.54 σήμερα και αύριο από την αρχή».

Για τον τελικό υποστήριξε: «Μπορεί να κάνει παραπάνω, όπως τον είδα. Εγώ υπολογίζω κάπου εκεί να κάνω. Θέλω να κερδίσω πολύ, αλλά δεν με πειράζει να χάσω από μεγάλο άλμα. Αν κάνουμε καλό αγώνα με ωραία άλματα δεν με πειράζει».