Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Ενθαρρυντική εμφάνιση με φετινό ρεκόρ για τη Γναφάκη (vid)

Η Δήμητρα Γναφάκη πέτυχε το στόχο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που γίνεται στη Βουδαπέστη. 

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Ενθαρρυντική εμφάνιση με φετινό ρεκόρ για τη Γναφάκη (vid)

Η Δήμητρα Γναφάκη πέτυχε το στόχο της και κατάφερε να συνοδεύσει την πρώτη της παρουσία σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με μια καλή παρουσία.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη τερμάτισε στην 6η θέση της πέμπτης προκριματικής σειράς με 56.18, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ.

Η αθλήτρια έκανε πολύ καλό αγώνα και κατάφερε να μπει με δυνάμεις στην τελική ευθεία και κρατηθεί μέχρι το τέλος. Η αθλήτρια κατέλαβε την 28η στο σύνολο, ενώ ο τέταρτος καλύτερος χρόνος που προκρίθηκε στον ημιτελικό ήταν 55.29.

Η αθλήτρια έχει πλέον σταθεροποιηθεί στους χρόνους λίγο πάνω από τα 56.00 και δείχνει πως είναι θέμα χρόνου να βρει την κούρσα που θα γράψει “55”. Μάλιστα η Γναφάκη κατάφερε να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση τρέχοντας στον …απομονωμένο από την υπόλοιπη κούρσα ένατο διάδρομο. Η Γναφάκη ταξίδεψε στη Βουδαπέστη με 56.24, ενώ έχει ατομικό ρεκόρ 56.14.

Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού πέτυχε η Φέμκε Μπόλ από την Ολλανδία που έκανε μια εξαιρετική κούρσα και τερμάτισε με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες αθλήτριες σε 53.39.