Μίτα: «Φέτος να πάρουμε ότι δεν πήραμε πέρυσι στην Ιερουσαλήμ»

Το περασμένο καλοκαίρι η αγωνιστική σεζόν είχε ολοκληρωθεί για τον Ανδρέα Μίτα με την κατάκτηση της τέταρτης θέση στο ύψος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18.

Μίτα: «Φέτος να πάρουμε ότι δεν πήραμε πέρυσι στην Ιερουσαλήμ»

Η γλυκόπικρη γεύση της τέταρτης θέσης ελπίζει ότι θα φύγει φέτος που θα επιστρέψει στην Ιερουσαλήμ αυτή τη φορά στην κατηγορία Κ20.

«Φέτος κυνηγάμε να πάρουμε αυτό που δεν πήραμε πέρυσι. Η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει πάει πολύ καλά και ελπίζω στο καλύτερο», είπε αρχικά ο 18χρονος άλτης του ύψους και συνέχισε: «Υπάρχουν ελπίδες για διάκριση. Το ξέρω το στάδιο από πέρυσι και αυτό δίνει ένα μικρό αβαντάζ γιατί δεν είναι πρωτόγνωρο και ξέρω τα πατήματα μου».

Ο Μίτα που προπονείται με την Σίλα Γερόντα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ στο Βόλο είχε καταφέρει να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ έχοντας άλμα πάνω από τα 2,19 μέτρα. Και κάπως έτσι ταξιδεύει στην Ιερουσαλήμ έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από τους μετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα K20.

«Αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο είναι να κάνουμε μια καλή επίδοση. Θα είναι ικανοποιημένος αν φύγω από την Ιερουσαλήμ με ένα νέο ατομικό ρεκόρ πάνω από τα 2,20 μέτρα», κατέληξε ο αθλητής από την Πρέβεζα.