Νεκρός στα 69 του ο, άλτης του ύψους, Δημήτρης Πατρώνης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο παλαίμαχος πρωταθλητής του ύψους Δημήτρης Πατρώνης, από ανακοπή καρδιάς.

Νεκρός στα 69 του ο, άλτης του ύψους, Δημήτρης Πατρώνης

Θρήνο στην μεγάλη οικογένεια του στίβου προκάλεσε η είδηση ότι ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταθλητές που ανέδειξε η χώρα στο ύψος, ο Δημήτρης Πατρώνης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών.

Αιτία θανάτου η ανακοπή καρδιάς.

Σπουδαίος αθλητής του στίβου στη δεκαετία του '70 και του '80, με ατομικό ρεκόρ στα 2,22 μ. και συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις.

To 1974 συμμετείχε στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού στίβου, ενώ είχε συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κλειστού του 1975, 1976 και 1981.

Υπήρξε κάτοχος του βαλκανικού ρεκόρ στο άλμα εις ύψος για πάνω από 8 χρόνια, ενώ είχε κατακτήσει χρυσά μετάλλια σε τρεις Βαλκανικούς εφήβων και τρία σε Βαλκανικούς Α/Γ/.

Το 1975 ανακηρύχθηκε δεύτερος αθλητής σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα.

Το όνομά του ήταν συνυφασμένο με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, σωματείο με το οποίο αγωνίστηκε για πολλά χρόνια, ενώ είχε την τιμή να γυμναστεί με δύο κορυφαίους προπονητές τον Νίκο Ζαχαριάδη και τον Κώστα Χειμωνίδη.

Ο Δημήτρης Πατρώνης έδωσε πριν από λίγες ημέρες το «παρών» στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ στο Βόλο κι έκανε μάλιστα και την απονομή στους νικητές στο ύψος ανδρών μαζί με τους Κώστα Λιάπη και Κώστα Μπανιώτη.

«Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν τα βαθιά τους συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλειπόντα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.