Παναγιώτα Δόση: «Νιώθω δικαιωμένη με αυτή την επιτυχία»

Παρά τα 22 της χρόνια, η Παναγιώτα Δόση έχει καταφέρει να διαγράψει μια πλούσια πορεία στους ελληνικούς στίβους με συμμετοχές με την εθνική ομάδα και πανελλήνια ρεκόρ ηλιακών κατηγοριών.

Παναγιώτα Δόση: «Νιώθω δικαιωμένη με αυτή την επιτυχία»

Αυτό που μέχρι σήμερα έλειπε από το βιογραφικό της Παναγιώτας Δόση ήταν ένα μετάλλιο σε μια μεγάλη κατηγορία. Η νεαρή ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Κ23 κάνοντας πολύ καλή παρουσία και πανηγυρίζοντας όπως αναμενόταν το άλμα της στο 1,89 μ., που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.

«Είμαι χαρούμενη με το μετάλλιο, νιώθω δικαιωμένη με αυτή την επιτυχία. Ο αγώνας ήταν στρατηγικής, έπρεπε να περάσεις τα ύψη με την πρώτη για να έρθει το μετάλλιο. Έχω προσπαθήσει πολύ με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, νιώθω πως το σημερινό ήταν μια δικαίωση για εμένα και τον προπονητή και μπαμπά μου, Θοδωρή Δόση, που ήταν αυτός που πρώτος πίστεψε σε μένα και τις δυνατότητες μου», είπε η αθλήτρια από την Κέρκυρα που τα δυο προηγούμενα χρόνια είχε να αντιμετωπίσει και έναν τραυματισμό και φυσικά τις υποχρεώσεις της σχολής της. «Νιώθω πως από εδώ και πέρα μπορώ να κάνω στίβο απόλυτα προσηλωμένη, καθώς τελείωσα τη σχολή μου, η οποία είχε πολλές υποχρεώσεις. Στόχος μου είναι να κάνω στίβο σε υψηλό επίπεδο και να κυνηγήσω διακρίσεις», είπε η αθλήτρια που θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη για προπόνηση και μεταπτυχιακές σπουδές.

Η Δόση στην αρχή της χρονιάς δεν ξεκίνησε όσο καλά θα ήθελε, «Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις για να φτάσεις σε ένα αποτέλεσμα. Η χρονιά μπορεί να μη ξεκίνησε όσο καλά θα ήθελα όμως σήμερα φτάσαμε εκεί που είχαμε στοχεύσει. Είχαμε κάνει ένα πλάνο να είμαι καλά στο πρωτάθλημα έπειτα να πάρω την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού και στη συνέχεια να κάνω έναν δυνατό αγώνα μεταλλίου. Νιώθω κοντά στο 1,90 μ., ωστόσο είμαι πολύ ευχαριστημένη με αυτό που ήρθε σήμερα. Έχω προσπαθήσει πολύ για όλο αυτό».

Η Δόση θα συνεχίσει τους αγώνες της με στόχο να ανέβει στο ράνκινγκ ενόψει Παγκοσμίου.

«Αυτό που έχω ως άμεσο στόχο είναι να χτίσω το ράνκινγκ μου και με αυτό τον αγώνα θα ανέβει σίγουρα. Έχω μπροστά μου και το Βαλκανικό και θεωρώ πως μπορώ να προλάβω ακόμη και το παγκόσμιο. Σε κάθε περίπτωση το 2024 έχει σπουδαίες προκλήσεις να κυνηγήσω».

Διαβάστε για τον αγώνα της Δόση