Εμμανουηλίδου: «Ήταν τέλεια εμπειρία!»

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θεωρεί ότι θα μπορούσε να τα είχε πάει και καλύτερα, παρά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Κ23 του Έσπο!

Εμμανουηλίδου: «Ήταν τέλεια εμπειρία!»

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 200μ. του Ευρωπαϊκού Κ23 στη Φινλανδία:

«Είμαι πανευτυχής που κατέκτησα το μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού πέτυχα τον στόχο που είχα θέσει από την αρχή της χρονιάς. Ο χρόνος δεν ήταν αυτός που θα ήθελα, ωστόσο σε μια διοργάνωσή σαν κι αυτό αυτό που μετράει είναι το μετάλλιο.

Στην αρχή νόμιζα ήμουν δεύτερη δεν είδα την Τάκας που πετάχτηκε στα τελευταία μέτρα. Η αλήθεια είναι πως είχα κι άλλες δυνάμεις να δώσω στο τέλος. Στους προηγούμενους γύρους η Γερμανίδα με πέρασε στα τελευταία μέτρα κι έτσι αποφάσισα να πάω πιο συντηρητικά το πρώτο μισό και γι΄αυτό έφτασα με τόσες δυνάμεις στο τέλος.

Ο έβδομος διάδρομος μου αρέσει δε νομίζω να με επηρέασε, ωστόσο θα ήθελα να είμαι λίγο πιο εσωτερικά στην κούρσα περισσότερο για να έχω τον έλεγχο με τις υπόλοιπες αθλήτριες. Ήταν μια πραγματικά τέλεια εμπειρία όλο αυτό που έζησα εδώ.

Στεναχωρήθηκα που δεν κατέκτησα μετάλλιο στα 100 μ. και θυμήθηκα αυτό που έγινε και πέρυσι στο Κάλι που δεν πέρασα τελικό. Ωστόσο το αποτέλεσα δε με αποθάρρυνε, αντίθετα με έκανε πιο δυνατή και με πείσμωσε για τα 200 μέτρα.

Ίσως τελικά το 200 μ. μου πηγαίνει περισσότερο, στα 100 μ. ένα μικρό λάθος στην εκκίνηση μπορεί να σου καταστρέψει την κούρσα. Στους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς θα κάνω 200 μέτρα.

Αν έρθει και η πρόκριση στο Παγκόσμιο θα είναι κάτι σημαντικό, καθώς θα έχω την ευκαιρία να ζήσω μια πολύ σπουδαία εμπειρία που θα φανεί χρήσιμη για το μέλλον. Ωστόσο σίγουρα δε θα στεναχωρηθώ, καθώς έχω ήδη πετύχει τους στόχους μου.

Η κερκίδα σήμερα ήταν τέλεια όλα τα παιδιά ήρθαν στο στάδιο να μας δουν. Την ίδια ώρα αγωνιζόταν και κατακτούσε μετάλλιο και η Δόση στο ύψος».