ΣΕΓΑΣ: Πρώτη συνάντηση Οικονόμου με Σακοράφα

Για την πρώτη συνάντηση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου, ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου ο ΣΕΓΑΣ.

ΣΕΓΑΣ: Πρώτη συνάντηση Οικονόμου με Σακοράφα

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γιατρουδάκης, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας Σωτήρη Κυρανάκο, συναντήθηκαν την Τρίτη (11/7), με τον νέο Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, όπως σημείωνεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου του ΣΕΓΑΣ.

Μάλιστα ο ΣΕΓΑΣ είναι η πρώτη Ομοσπονδία με την οποία συναντήθηκε ο νέος Υπουργός.

Η συνάντηση, όπως τονίζεται στο Δελτίο Τύπου, πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και ο Υπουργός ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ για το σύνολο των δραστηριοτήτων και των δράσεων της Ομοσπονδίας.

«Ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 και των τρεχουσών αγωνιστικών υποχρεώσεων του έτους. Παράλληλα, όπως τονίζει στην ανακοίνωση Τύπου ο ΣΕΓΑΣ, παρουσιάστηκαν οι συνεργασίες που έχει αναπτύξει ο ΣΕΓΑΣ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, με το ΕΚΠΑ και άλλους Πανεπιστημιακούς φορείς και Υπηρεσίες στην Ελλάδα & το εξωτερικό και τα Μνημόνια Συνεργασίας που έχει υπογράψει. Ειδική αναφορά έγινε στον 40ο Επετειακό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις του», αναφέρεται σχετικά ενώ στη συνέχεια τονίζεται ότι:

«Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στα ζέοντα θέματα που απασχολούν τον στίβο στην Ελλάδα, όπως η σημαντική έλλειψη υποδομών (ανοιχτά και κλειστά στάδια και τον εξοπλισμό τους) ενώ τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση το επείγον της ανάγκης πιστοποίησης των σταδίων, η οποία είναι προαπαιτούμενο για την αναγνώριση των επιδόσεων των αθλητών.

Η προθεσμία της World Athletics εκπνέει την 31/12/23, και ο Υπουργός δεσμεύτηκε ν’ ανταποκριθεί άμεσα. Εν όψει αυτών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία και προγραμμάτισαν άμεση συνάντηση μεταξύ των αρμοδίων Τεχνικών υπηρεσιών, κατά την οποία θα σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις.

Η Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την υποδοχή και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο του».

Το Δελτίο Τύπου του ΣΕΓΑΣ συνεχίζει με την αναφορά στα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός στίβος και συγκεκριμένα:

«Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στα ζέοντα θέματα που απασχολούν τον στίβο στην Ελλάδα, όπως η σημαντική έλλειψη υποδομών (ανοιχτά και κλειστά στάδια και τον εξοπλισμό τους) ενώ τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση το επείγον της ανάγκης πιστοποίησης των σταδίων, η οποία είναι προαπαιτούμενο για την αναγνώριση των επιδόσεων των αθλητών. Η προθεσμία της World Athletics εκπνέει την 31/12/23, και ο Υπουργός δεσμεύτηκε ν’ ανταποκριθεί άμεσα».

Ενώ η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας:

«Εν όψει αυτών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία και προγραμμάτισαν άμεση συνάντηση μεταξύ των αρμοδίων Τεχνικών υπηρεσιών, κατά την οποία θα σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις. Η Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την υποδοχή και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο του».