Πανελλήνιο Α/Γ: Ξεκίνησε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στο Βόλο

Το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ξεκίνησε στο Βόλο. Το Πανθεσσαλικό στάδιο φιλοξενεί για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες.

Πανελλήνιο Α/Γ: Ξεκίνησε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στο Βόλο

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ξεκίνησε με τη σφυροβολία των Ανδρών, όπου οι μετέχοντες έδειξαν πως θα γίνει ένας συναρπαστικός τελικός. Το όριο για τον τελικό της σφυροβολίας πέτυχαν 11 αθλητές και αθλήτριες ενώ η 12άδα θα κλείσει με τον Χρήστο Φραντζενσάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) που προκρίθηκε απευθείας στον τελικό.

Ο Άγγελος Μαντζουράνης (ΓΣ Κηφισιάς) πέτυχε την καλύτερη με 68,56 μ. και βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ με την αντρική σφύρα. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Κ20, εκεί όπου έχει πολλές ελπίδες διάκρισης. Ο Μιχάλης Αναστασάκης έκανε βολή στα 67,93 μ. κι έφυγε για τον τελικό, ενώ ακολούθησε ο Ιβάν Μενγκλεμπέη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 64,59 μέτρα. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 16.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ στο Youtube.

Την καλή αγωνιστική της κατάσταση επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά φέτος η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) που “προσγειώθηκε” στα 13,83 μ. (1,3) και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Δημήτρη Σιούντρη είχε ατομικό ρεκόρ 13,71 μ. και το απόγευμα θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2022. Η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) ακολούθησε με 13,11 μ. (1,9) και η νεάνιδα Αναστασία Βοκοτοπούλου (ΠΓΣ) με 12,64 μ. (1,9).

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό της σφαιροβολίας με 19,04 μ., ακολούθησαν ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) με 18,62 μ. και ο Ιάσων Μαχαίρας (ΟΣΦΠ) με 16,98 μ.

Τέσσερις προκριματικές σειρές έγιναν στα 100 μ. εμπ. των Γυναικών με την Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης) να πετυχαίνει 13.33 (2,4), που ήταν η καλύτερη επίδοση στο σύνολο των σειρών και το απόγευμα θα διεκδικήσει την ένατη νίκη της στη διοργάνωση. Η Αναίς Καραγιάννη (ΑΕΚ) επέστρεψε στη δράση μετά τα προβλήματα τραυματισμών, τερμάτισε σε 13.65 (1,4) πέτυχε φετινό ρεκόρ (η πρώτη της κούρσα μετά το διασυλλογικό) κι έδειξε σε θέση να τρέξει γρηγορότερα. Η Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑΚ) πέτυχε 13.80 το απόγευμα θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Ο Γιάννης Καμαρινός (ΠΑΟΚ) πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στα 110 μ. εμπ. με 14.08. Ο αθλητής του Χάρη Βαρυτιμίδη έτρεξε στην δεύτερη σειρά κι έδειξε σε καλή κατάσταση. Στην πρώτη σειρά ο Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) έτρεξε χαλαρά σε 14.19. Ο Άγγελος Τζανής Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) λίγες ημέρες από την επικράτηση του στο 10αθλο μπήκε στα ψηλά εμπόδια, όπου σημείωσε 14.24. Ο Χρήστος – Παναγιώτης Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες) επέλεξε να αφήσει τη διοργάνωση και να αγωνιστεί απευθείας στο Ευρωπαϊκό Κ23.

Απευθείας τελικός θα γίνει στη δισκοβολία των Γυναικών.

Παρακολουθείστε τη ροή των αγώνων στα social media του ΣΕΓΑΣ

Αποτελέσματα

Δείτε αποτελέσματα κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες