Ελίνα Τζένγκο: Ψάχνει τους πρώτους της βαθμούς στην Λωζάνη

Έτοιμη να διεκδικήσει τους πρώτους της βαθμούς στο Diamond League που θα την φέρουν στον τελικό είναι η Ελίνα Τζένγκο, η οποία αγωνίζεται απόψε (30/6, 20:45) στην Λωζάνη. 

Ελίνα Τζένγκο: Ψάχνει τους πρώτους της βαθμούς στην Λωζάνη

Η Ελίνα Τζένγκο ξεκίνησε με εντυπωσιακές επιδόσεις την φετινή σεζόν. Στον αγώνα στο Ηράκλειο, κατάφερε να πετύχει βολή με μήκος 61.05μ, ενώ στη Λεϊρία πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση με βολή 63.65μ, κατακτώντας έτσι το ευρωπαϊκό κύπελλο και επιτυγχάνοντας το νταμπλ. Ωστόσο, μετά την Λεϊρία, η 21χρονη πρωταθλήτρια αντιμετώπισε δυσκολίες, αφού σε πέντε επίσημους αγώνες δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 60μ (55.30 – 58.24 – 55.02 – 59.40 – 58.83). Η πρώτη της συμμετοχή στο φετινό Diamond League πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 9 Ιουνίου, όπου κατέλαβε την 10η θέση με βολή μήκους 55.02μ. Προηγουμένως, την προηγούμενη εβδομάδα, ολοκλήρωσε στην 4η θέση στο ευρωπαϊκό των ομάδων με βολή μήκους 58.83μ.

Παρόλο που o αγώνας-βασικός της στόχος απέχει 50 ημέρες, η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρίσκεται ακόμα υπό έντονη πίεση λόγω της απαιτητικής προπόνησης. Οι μεγάλες επιδόσεις αναμένεται να έρθουν για την 21χρονη Ελληνίδα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από το ευρωπαϊκό των ομάδων, οι υπόλοιποι αγώνες λειτουργούν ως προετοιμασία, με την επιπλέον διαφορά ότι στο Diamond League υπάρχει και ένα επιπλέον οικονομικό κίνητρο.

Σήμερα (30/6), στη Λωζάνη στις 20:15, η νεαρή αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ θα διεκδικήσει τους πρώτους βαθμούς της σε αντιπαράθεση με αντίπαλες που διαθέτουν εντυπωσιακά αθλητικά κατορθώματα. Ξεχωρίζει η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 και χάλκινη Ολυμπιονίκης του 2021, Κέλσι Λι Μπάρμπερ από την Αυστραλία, η οποία και αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα στις επιδόσεις της φέτος (62.54μ) και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα του Παρισιού. Επίσης παρούσα είναι η νικήτρια του γαλλικού Diamond League, Χαρούκα Κιταγκούτσι από την Ιαπωνία, η οποία έχει εντυπωσιακή επίδοση φέτος με βολή μήκους 65.09μ και θεωρείται η πιο σταθερή ακοντίστρια μέχρι στιγμής, έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν το 2022.

Επίσης, η δεύτερη στην Ευρώπη, Αντριάνα Βιλάγκος από την Σερβία, κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο φετινό Diamond League, έχοντας πετύχει φέτος επίδοση με βολή μήκους 61.22μ.

Ο αγώνας συνεχίζεται, και η προσμονή είναι μεγάλη για την αθλήτρια μας καθώς προετοιμάζεται για το μεγάλο τελικό στόχο της. Μετά από μια σεζόν με εναλλαγές στις επιδόσεις της, η αθλήτρια είναι αποφασισμένη να ανακάμψει και να επιδείξει το πραγματικό της ταλέντο στα επόμενα σημαντικά γεγονότα.

Η ΛΙΣΤΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΥ:

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟ: