Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων: Νωθρό το ξεκίνημα της Εθνικής - Πολύτιμοι βαθμοί από Καραλή και Τσιάμη

Η Εθνική ομάδα στίβου ξεκίνησε την προσπάθειά της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που γίνεται στην Πολωνία.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων: Νωθρό το ξεκίνημα της Εθνικής - Πολύτιμοι βαθμοί από Καραλή και Τσιάμη

Η Ελλάδα ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, εκεί όπου βρίσκεται στην Α' κατηγορία. Η «γαλανόλευκη» μετά το τέλος της πρώτης μέρας βρίσκεται προτελευταία στην κατάταξη.

Στη σφυροβολία η Σταματία Σκαρβέλη πέτυχε 65,07 μ. στην πρώτη της προσπάθεια, που ήταν και η μόνη έγκυρη στο σημερινό αγώνα. Στη δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη σφύρα στον κλωβό, ενώ η τρίτη, η οποία ήταν πάνω από 66,00 και ήταν ικανή να τη βάλει στην οχτάδα, ήταν εκτός τομέα.

Με ένα μικρό πρόβλημα ξεκίνησε η σφαιροβολία των γυναικών, αφού λόγω λάθος μέτρησης οι περίπου επτά πρώτες συμμετέχουσες αναγκάστηκαν να εκτελέσουν για δεύτερη φορά την πρώτη τους βολή. Η Μαρία Μαγκούλια εκπροσώπησε τη χώρα μας στο αγώνισμα και με τη βολή στα 15,13 μ. στην πρώτη της προσπάθεια κατέλαβε την 14η θέση. Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή της αθλήτρια στη διοργάνωση. Η Μαγκούλια είχε ακόμη βολές στα 14,42 μ. και 14,31 μέτρα.

Στα 800 μέτρα ο Χάρης Ξενιδάκης τερμάτισε στην 6η θέση της σειράς του με 1.47.91 και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Ο δρομέας του Μιχάλη Αναγνώστου κατάφερε να ανακάμψει από τον σοβαρό τραυματισμό του χειμώνα και να επιστρέψει σε καλές επιδόσεις. Ο αθλητής είχε ρεκόρ 1.48.63 και με το σημερινό του χρόνο έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να τρέξει ακόμη καλύτερα.

Η Μαρία Κάσσου μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων κατάφερε να διανύσει τα 5.000 μ. σε επίδοση καλύτερη από το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ23. Η νεαρή αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 16.05.00, επίδοση που της έδωσε την 14η θέση στην απόσταση.

Ο Δημήτρης Τσιάμης ήρθε τρίτος με 16, 38 μέτρα στο τριπλούν. Είχε δύο ακόμη άλματα στα 15,97 μ. και 16,26 μέτρα. Νικητής στον αγώνα ήταν ο Ιταλός Μπότσι με 16,84 μ. και δεύτερος ο Τούρκος Ερ με 16,71 μέτρα. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ήρθε έβδομη στα 100 μέτρα.

Με τρομερή αυτοπεποίθηση αφού προφανώς γνώριζε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση μπήκε στον αγώνα του ο Εμμανουήλ Καραλής και σημείωσε μια από τις καλύτερες παρουσίες της καριέρας του και την καλύτερη Έλληνα αθλητή στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωτάθλημα Ομάδων. Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης ξεπέρασε τα 5,80 μ. και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση.

Ο Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,45 μ., άφησε τα 5,55 μ., συνέχισε με έγκυρο άλμα στα 5,65 μ., άφησε τα 5,70 μ. και στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τόσο τα 5,75 μ. όσο και τα 5,80 μέτρα. Στα 5,85 μ. μπήκε χωρίς να έχει ξοδέψει καμία άκυρη προσπάθεια και παρότι δεν το ξεπέρασε έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου.

Στην πρώτη θέση ήταν ο Μένο Βλουν που αν και ξεπέρασε με τις δεύτερες προσπάθειες τα 5,65 μ. και 5,75 μ. και είχε μια ακόμη άκυρη στα 5,80 μ. ρίσκαρε και συνέχισε στα 5,85 μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Στη συνέχεια Ολλανδός είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,90 μέτρα. Στην τρίτη θέση ήταν ο Ιταλός Τιμπάτ Κολέτ με 5,80 μ. που είχε όμως και μια άκυρη στα 5,65 μέτρα.