Τεντόγλου: «Ακόμα ψάχνω να βρω τα όριά μου»

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης  στο άλμα εις μήκος Μίλτος Τεντόγλου μίλησε για το παρκούρ που έκανε μικρός, αλλά και το που μπορεί να φτάσει

Τεντόγλου: «Ακόμα ψάχνω να βρω τα όριά μου»

Ο ιδιαίτερος και αντισυμβατικός χαρακτήρας του Μίλτου Τεντόγλου τον έχει κάνει αγαπητό σε όλους του Έλληνες και ιδιαίτερα στους νέους και κάθε εμφάνισή του στην Ελλάδα συγκεντρώνει πλέον πλήθος κόσμου όπως φάνηκε πρόσφατα στον Πειραιά και το Piraeus Street Long Jump, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο.

Ο Τεντόγλου λοιπόν σε συνέντευξη που έδωσε για λογαριασμό της τηλεοπτικής εκπομπής «Καλύτερα δεν γίνεται» ανέφερε τα εξής σε συνομιλία του με τον δημοσιογράφο:

«Δεν είμαι άτομο του κόσμου, που ζητάει παλαμάκια και θα παίξει με τον κόσμο. Το έχω συνηθίσει και δεν μου δίνει αδρεναλίνη. Όταν ήμουν μικρότερος και άκουγα παλαμάκια η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη»

Τι θα έλεγες στον έφηβο Μίλτο που έκανε παρκούρ με τους φίλους του;
«Θα του έλεγα συνέχισε αυτό που κάνεις, θα πάνε όλα καλά».

Ότι τα καταφέραμε;
«Μήπως αυτό χαλούσε το timeline; Δεν ξέρω. Μήπως χαλούσε… Άρα θα του έλεγα “μια χαρά είσαι” ή θα του έλεγα «χάλια είσαι, πρέπει να κάνεις κάτι καλύτερο”»

Υπάρχει ταβάνι σε έναν αθλητή σε αυτό το επίπεδο;
«Επειδή παίζουμε τόσο στα άκρα, έχει όρια. Απλά δεν έχουν γίνει ακόμα, ούτε για εμένα. Ψάχνω να βρω πού είναι αυτά τα όρια».

Έχεις φτάσει ποτέ σε μια περίοδο μεγάλου άγχους που να μη θέλεις να προπονηθείς ή να σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις;
«Όχι, από μικρός είχα έναν δικό μου τρόπο. Είμαι πολύ κλειστός χαρακτήρας και βρίσκω τους τρόπους μόνος μου, άμα θέλω μπορεί να μη με νοιάζει τίποτα. Θα πω “δεν με νοιάζει τίποτα” και “μπαμ” δεν θα έχω τίποτα στο μυαλό μου. Είμαι πολύ σκληρός σε αυτό».

Βλέπεις τον εαυτό σου στο μέλλον προπονητή σε νέα παιδιά;
«Δεν είμαι σίγουρος ακόμα, αλλά νομίζω δεν θέλω να γίνω προπονητής. Δεν θα είμαι και καλός. Ξέρω να τα κάνω, αλλά δεν μπορώ να τα εξηγήσω. Δυσκολεύομαι να τα εξηγήσω, πραγματικά».