Στίβος: Με προσδοκίες η ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες των ρίψεων θα δώσουν το «παρών» στο Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο (11-12/3), στη Λεϊρία της Πορτογαλίας.

Στίβος: Με προσδοκίες η ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Συγκεκριμένα αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου και αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση με στόχο να κυνηγήσουν από νωρίς στη σεζόν καλές επιδόσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και η Ελίνα Τζένγκο, που άνοιξε τη σεζόν πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης, με βολή στα 61,05 μέτρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό θα έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί για πρώτη φορά φέτος με την μεγάλη της αντίπαλο, Αντριάνα Βιλάγκος. Η Τζένγκο τον Αύγουστο στο Μόναχο έγινε η νεαρότερη νικήτρια στο αγώνισμα, και η -κατά ένα χρόνο μικρότερη- Σέρβα την ακολούθησε στη δεύτερη θέση.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ δήλωσε: «Χαλαρώσαμε λίγο την προπόνηση προκειμένου να μην είμαι "βαριά" στο δρομικό κομμάτι. Ελπίζω να έχει καλό καιρό και να μην βρέχει όπως την περσινή σεζόν, ώστε να διεκδικήσω καλές βολές. Σίγουρα δεν έχω κάνει ειδική προετοιμασία για τον συγκεκριμένο αγώνα. Η χρονιά έχει πολλές προκλήσεις, ωστόσο ο δικός μου στόχος είναι να κάνω λίγους και καλούς αγώνες. Σίγουρα θέλω να έχω παρουσία στα Diamond League».

Στον ακοντισμό γυναικών θα συμμετάσχει και η Αφροδίτη Μανιού, που πριν δύο εβδομάδες στο Ηράκλειο πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 56,06μ.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου θα είναι και φέτος παρούσα στο Ευρωπαϊκό Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων, με στόχο μια βολή πάνω από το 58,54μ. του Ηρακλείου. Ο αγώνας θα είναι υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή αρκετών αθλητριών που βρέθηκαν στον τελικό του Μονάχου. Ανάμεσα σε αυτές, η 7η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σάνις Κραφτ έχει ξεκινήσει τη χρονιά με βολή στα 65,23μ., αλλά και η πάντα ανταγωνιστική Μελίνα Ρόμπερτ-Μιχόν με 62,93μ. φετινή επίδοση.

Στη δισκοβολία Γυναικών Κ23 θα αγωνιστεί η Σοφία Κεσσίδη, που στο Ηράκλειο πέτυχε 50,04 μ. και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Στη σφυροβολία Γυναικών Κ23, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από την Σταυρούλα Κοσμίδου. Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδη άφησε πίσω της τα προβλήματα τραυματισμών της περσινής χρονιάς και ξεκίνησε φέτος τη σεζόν με 63,76 μέτρα, που τη φέρνει δεύτερη ανάμεσα στις μετέχουσες.

Ο Ιβάν Μενγκλεμπέη πέτυχε 72,66μ. στη σφυροβολία στο Χειμερινό Ρίψεων και θα διεκδικήσει να απειλήσει το ατομικό του 73,88μ., ενώ ο Γιάννης Κορακίδης «βλέπει» βολές πάνω από τα 70,09 μέτρα. ο Ορέστης Ντουσάκης θα συμμετάσχει στη σφυροβολία Ανδρών Κ23 με στόχο επιδόσεις καλύτερες από το 71,29μ. της Κρήτης, που αποτελεί και ρεκόρ του. Ο αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και θα διεκδικήσει το βάθρο των νικητών.

Ο Τάσος Λατιφλάρι και ο Οδυσσέας Μουζενίδης θα αγωνιστούν στη σφαιροβολία Ανδρών, με το βλέμμα σε βολές πάνω από τα 19 μέτρα. Αμφότεροι έκαναν μια «γεμάτη» χειμερινή σεζόν και πλέον έχουν ξεκινήσει τους αγώνες τους για τον ανοιχτό με απώτερο στόχο τις διοργανώσεις του Μαΐου. Ο Λατιφλάρι στους αγώνες του κλειστού πέτυχε 19,42μ. και ο Μουζενίδης 19,41μ. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από την Μαρία Μαγκούλια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ