Η Νίκη Ξάνθου αγόρασε τα παπούτσια του Τεντόγλου, στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας τα χρήματα

Ο ΣΕΓΑΣ γνωστοποίησε ότι τα περιβόητα παπούτσια που φορούσε ο Μίλτος Τεντόγλου όταν πήδηξε στα 8.40μ. και η επίδοσή του ακυρώθηκε, τα αγόρασε για καλό σκοπό η Νίκη Ξάνθου.

Η Νίκη Ξάνθου αγόρασε τα παπούτσια του Τεντόγλου, στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας τα χρήματα

Μία κορυφαία άλτρια του μήκους του παρελθόντος προχώρησε σε μία σημαντική κίνηση. Ο λόγος για την Νίκη Ξάνθου, η οποία αγόρασε τα παπούτσια που φορούσε ο Μίλτος Τεντόγλου όταν πήδηξε στα 8.40μ. στο Τουρούν και η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να του ακυρώσει την επίδοση, λέγοντας ως δικαιολογία ότι τα παπούτσια δεν ήταν σωστά!

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μήκος αγόρασε λοιπόν τα συγκεκριμένα παπούτσια και όπως είχε υποσχεθεί ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, τα χρήματα δόθηκαν ήδη στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

Οι διαδικασίες έγιναν πολύ γρήγορα και τα χρήματα βρίσκονται σε λογαριασμό που υπέδειξε το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών που αφορά τον συγκεκριμένο σκοπό.

Στις δηλώσεις της η Ξάνθου είπε τα εξής:

«Ο σεισμός στην Τουρκία συγκίνησε όλους τους Έλληνες κι εμένα προσωπικά. Βλέποντας τις σκηνές τις πρώτες μέρες με τους απεγκλωβισμένους ανθρώπους από τα ερείπια μου ήρθε η επιθυμία να βοηθήσω πιο ενεργά».

«Σαν από μηχανής Θεός ο Μίλτος μετά τη γνωστή φασαρία με τα παπούτσια του και το άλμα στα 8,40 μ., που δεν αναγνωρίστηκε ανακοίνωσε μαζί με τον Γιώργο Πομάσκι την συγκινητική τους ιδέα να διαθέσουν τα παπούτσια για να συγκεντρώσουν χρήματα για τα παιδιά της Τουρκίας».

«Ως πρώην αθλήτρια του Πομάσκι, αλλά και ως άνθρωπος που καταλαβαίνει πόσο μεγάλος αθλητής και όχι μόνο είναι ο Μίλτος μίλησα μαζί τους και τους είπα ότι θα ήθελα να πάρω εγώ τα παπούτσια και να δώσω τα χρήματα που επιθυμούν για τους σεισμόπληκτους. Ιδέα που έγινε άμεσα αποδεκτή».