Κατερίνα Στεφανίδη: Aγωνίζεται σήμερα (25/2) στο Μπέρμιγχαμ

Η Κατερίνα Στεφανίδη αγωνίζεται σήμερα (25/2) στο μίτινγκ στο Μπέρμιγχαμ, το οποίο αποτελεί την τελευταία στάση της πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού.

Κατερίνα Στεφανίδη: Aγωνίζεται σήμερα (25/2) στο Μπέρμιγχαμ

Μετά τον αγώνα της στο μίτινγκ του Λιεβάν, όπου πήρε την 4η θέση με 4,60μ., η Κατερίνα Στεφανίδη πήγε στη Βρετανία και έκανε δεκαήμερη περίπου προετοιμασία στο προπονητικό κέντρο στο Λάφμπορο.

Τώρα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ετοιμάζεται για τον τέταρτο φετινό της αγώνα και σε ένα τελευταίο δυνατό τεστ, πριν πετάξει για την Κωνσταντινούπολη. Η άλτρια του Μίτσελ Κρίερ έχει φετινό ρεκόρ 4,62μ. από το μίτινγκ στη Νέα Υόρκη. Αυτό που θέλει είναι μια καλή επίδοση. Ο αγώνας αναμένεται δυνατός, αφού μετέχει η Φινλανδή πρωταθλήτρια Ευρώπης Βίλμα Μούρτο, η κορυφαία φέτος στην Ευρώπη, η Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ που έχει περάσει τα 4,82μ., η Καναδή Αλίσα Νιούμαν με φετινό 4,71μ. και η δεύτερη καλύτερη φέτος Αμερικανίδα, η Μπρίτζεντ Γουίλιαμς με ρεκόρ 4,77μ.

Στο μίτινγκ της βρετανικής πόλης μετέχει και η Ολίβια Φωτοπούλου. Η Κύπρια πρωταθλήτρια είναι σε καλή κατάσταση και έκανε πρόσφατα παγκύπριο ρεκόρ στα 60μ. με 7.26. Θα έχει δυνατές αντίπαλες, όπως η Τζαμαϊκανή Σέρικα Τζάκσον, οι Βρετανίδες Ντίνα Άσερ- Σμιθ και Ντάριλ Νέιτα και η Γερμανίδα Τζίνα Λουκενκέμπερ.

Από εκεί και πέρα στα 800μ. θα τρέξει η Βρετανίδα Κίλι Χότζκινσον, στα 60μ. εμπόδια θα έχουμε κόντρα των Αμερικανών Γκραντ Χόλογουεϊ και Ντάνιελ Ρόμπερτς, στα 1.000μ. θα είναι η Βρετανίδα Λάουρα Μιούιρ και στα 3.000μ. η Γκούνταφ Τσεγκάι από την Αιθιοπία, η οποία θα «κυνηγήσει» το παγκόσμιο ρεκόρ της συμπατριώτισσάς της Γκενζέμπε Ντιμπάμπα με 8.16.60. Στο μήκος θα αγωνιστεί ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ.

Οι συμμετοχές στο επί κοντώ γυναικών