Τεντόγλου: Ξεκινά τη σεζόν από το μίτινγκ του Γκέτεμποργκ

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκινάει μία ακόμη χρονιά με υψηλές προσδοκίες, την Πέμπτη (2/2) στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ.

Τεντόγλου: Ξεκινά τη σεζόν από το μίτινγκ του Γκέτεμποργκ

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκινάει μία ακόμη χρονιά με υψηλές προσδοκίες, την Πέμπτη (2/2) στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ. Από το 2018 και το χρυσό μετάλλιο στο Βερολίνο, ο Μίλτος Τεντόγλου, αποτελεί ίσως το σταθερότερο άλτη του πλανήτη. Οι προσδοκίες γύρω από το όνομα του υψηλές, αποτέλεσμα των δικών του εξαιρετικών αποτελεσμάτων. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι θέτει και φέτος στόχους που…γράφουν ιστορία.

Ο αθλητής προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης ώστε να γίνει ο πρώτος άλτης στην ιστορία της διοργάνωσης με τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια στο μήκος. Η αρχή της προσπάθειας θα γίνει την Πέμπτη (2/2) στο Γκέτεμποργκ, σε έναν αγώνα όπου η παρουσία του θα έχει καθαρά προπονητικό χαρακτήρα, δίχως όμως να σημαίνει πως δεν θα κυνηγήσει μεγάλες επιδόσεις.

“Μία ακόμη σεζόν ξεκινάει με στόχο το Ευρωπαϊκό κλειστού. Ο πρώτος αγώνας θα μας δώσει εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σίγουρα δεν είναι ακόμη έτοιμος, αφού πάντα η προετοιμασία μας είναι έτσι δομημένη ώστε τα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα μετά τον τρίτο με τέταρτο αγώνα“, είπε ο Γιώργος Πομάσκι και συμπλήρωσε:

“Ωστόσο ο Μίλτος είναι ένας αθλητής που δε θέλει να χάνει και αυτό σημαίνει πως πάντα κυνηγά το καλύτερο δυνατό. Στον αγώνα του Γκέτεμποργκ θέλω θα εκτελέσει λίγα άλματα και όχι όλες τις προσπάθειες. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο να τον βγάλω από τον αγωνιστικό χώρο, ιδιαίτερα αν δεν έχει πετύχει αυτό που θέλει. Μετά τη Σουηδία θα επιστρέψουμε στη Σπάλα και μετά τη συμμετοχή του στο μίτινγκ του Τορούν (8/2), θα γυρίσουμε στην Ελλάδα“.

Ο Τεντόγλου το 2022 ξεκίνησε τη σεζόν με άλμα στα 8,17 μ., που ήταν το καλύτερο ντεμπούτο του στη χειμερινή σεζόν.

Στον αγώνα του Γκέτεμποργκ θα συμμετάσχει και ο Τόμπιας Μόντλερ ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Έλληνα στις διοργανώσεις κυρίως της γηραιάς ηπείρου. Ο Σουηδός έχει κάνει ήδη δύο αγώνες κι έχει καλύτερη επίδοση στα 8,19 μέτρα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δε θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ. Στο τριπλούν των Ανδρών ο Ανδρέας Πανταζής και ο Νίκος Ανδρικόπουλος διεκδικούν καλές παρουσίες και παράλληλα θέση στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης. Ο Πανταζής πέτυχε το Σάββατο 16,32 μ. στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά κι έδειξε πως είναι έτοιμος για ακόμη καλύτερες προσπάθειες. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Ανδρικόπουλος, που μπορεί το Σάββατο να έμεινε στα 15,89 μ., είχε όμως, άκυρα άλματα αρκετά πάνω από τα 16,00 μέτρα.

Η Ελευθερία Χριστογεώργου συνεχίζει τους αγώνες της στο Γκέτεμποργκο μετά το 1,75 μ. στο μίτινγκ της Ναντ. Η αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού θα έχει την ευκαιρία να βρει το ρυθμό της μέσα από τους αγώνες, αφού μετά το Γκέτεμποργκο θα συμμετάσχει τόσο στο μίτινγκ ύψους στο Χούστοπέτσε (4/2) όσο και σε αυτό του Τρίνετσκ (7/2).