Αγώνες Μεσογειακών Χωρών: Σπουδαία ατομικά ρεκόρ για Εμμανουηλίδου και Ρούμτσιο

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου και ο Χρήστος Ρούμτσιος πέτυχαν σπουδαία ατομικά ρεκόρ στους Αγώνες Μεσογειακών Χωρών.

Αγώνες Μεσογειακών Χωρών: Σπουδαία ατομικά ρεκόρ για Εμμανουηλίδου και Ρούμτσιο

Εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου στον κλειστό στίβο. Η νεαρή αθλήτρια κατέκτησε την πρώτη θέση, στα 60 μ. στους Αγώνες Μεσογειακών Χωρών, με 7.37, επίδοση που δείχνει πως είναι σε θέση να πετύχει σπουδαίους χρόνους στη διάρκεια της σεζόν. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου πέτυχε ατομικό ρεκόρ και στον προκριματικό, όπου είχε τερματίσει πρώτη με 7.39.

Η Εμμανουηλίδου με τις σημερινές της επιδόσεις δείχνει πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Παράλληλα η νεαρή αν σταθεροποιηθεί σε αυτούς στους χρόνους θα μπορέσει να διεκδικήσει θέση και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης μέσω του ράνκινγκ. Η Εμμανουηλίδου, που το καλοκαίρι ήταν πέμπτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 της κατηγορίας της, είχε ατομικό ρεκόρ 7.49 από το 2022.

Χρυσό ο Ρούμτσιος στα 60 μ. εμπόδια

Ο Χρήστος Ρούμτσιος μόλις στην πρώτη του διοργάνωση στα ψηλά εμπόδια κατάφερε να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και να αφήσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο νεαρός αθλητής ήταν νικητής στον τελικό των 60 μ. εμπ. με 7.90 επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και βελτιώνει το 8.10 που πέτυχε στον ημιτελικό του αγωνίσματος.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Γούλα έφυγε πολύ καλά από την πρώτα μέτρα, και προοδευτικά ανέβασε το ρυθμό του για να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού και να πετύχει μια επίδοση που του επιτρέπει να σκέφτεται με αισιοδοξία το υπόλοιπο της σεζόν. Ο αθλητής το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στην ίδια κούρσα ο Γιάννης Καμαρινός στραβοπάτησε στο δεύτερο εμπόδιο κι έχασε το ρυθμό του κι έτσι τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 8.17.

Στον προκριματικό των 60 μ. εμπ. ο Γιάννης Καμαρινός είχε τερματίσει σε 8.02, επίδοση και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, αφού είχε 8.08 από φέτος. Την πρώτη του κούρσα στα ψηλά εμπόδια πραγματοποίησε ο Χρήστος Ρούμτσιος, που σημείωσε 8.10.

Η Σπυριδούλα Καρύδη δεν κατάφερε να βρει τον ρυθμό της κι έτσι ολοκλήρωσε τον αγώνα της στην πέμπτη θέση με άλμα στα 5,95 μέτρα. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν, συμμετείχε στο μήκος στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες του τριπλούν ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κωνσταντινούπολης.

Στα 1.500 μ. ο Πέτρος Παπαϊωάννου δεν έκανε την κούρσα που θα ήθελε και τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 3.59.89, επίδοση μακριά από το ατομικό του ρεκόρ (3.51.87). Ο Αννίβας Οικονόμου συμμετείχε στη σφαιροβολία, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει τον ρυθμό του, καθώς είχε μόνο μία έγκυρη βολή στα 16,08 μ,., που του έδωσε την πέμπτη θέση.

Αρκετές εναλλαγές είχε η κούρσα των 800 μ. Ανδρών με τον Γιώργο Ματζαρίδη να τερματίζει στην έβδομη θέση σε 1.54.39. Ο αθλητής της κατηγορίας Κ23 έχει ατομικό ρεκόρ (1.52.98), το οποίο θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Ο Ορέστης Χάιδας κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 60 μ. με 6.87 και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στη διοργάνωση. Ο αθλητής νωρίτερα είχε τρέξει και στον προκριματικό, όπου είχε τερματίσει σε 6.92. Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 6.82.