Πομάσκι: «Ορισμένοι παλεύουν να διαλύσουν αυτό που έχουμε δημιουργήσει»

O Γιώργος Πομάσκι μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό εξέφρασε την απορία του για την υπουργική απόφαση που τον αφήνει εκτός του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, εκφράζοντας παράλληλα και την ανησυχία του για το μέλλον του Ελληνικού στίβου.

Πομάσκι: «Ορισμένοι παλεύουν να διαλύσουν αυτό που έχουμε δημιουργήσει»

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Βουλή η υπουργική απόφαση η οποία έθεσε τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Πομάσκι εκτός του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και της θέσης του εκπροσώπου των προπονητών. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η Σοφία Σακοράφα και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης ανέβασαν τους τόνους.

«Η διάταξη είναι για 56 ομοσπονδίες, όχι για μία. Τον Πομάσκι τον σέβομαι και τον τιμώ και όχι μόνον εγώ, αλλά όλη η αθλητική κοινότητα. Ωστόσο, είναι αμειβόμενος προπονητής της ομοσπονδίας, κάτι που εκ των πραγμάτων δημιουργεί κώλυμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης, στην τοποθέτησή του.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ο Γιώργος Πομάσκι πήρε θέση και αναρωτήθηκε:

«Όλοι οι εκπρόσωποι εργαζομένων δεν είναι αμειβόμενοι από τις οργανώσεις τους και εκπροσωπούν τους συναδέλφους τους στο Δ.Σ; Όποιος είναι καλός στη δουλειά του, σοβαρός, αμείβεται. Ή πρέπει να είμαστε άνεργοι;».

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, αλλά και άλλων αθλητών με σημαντικές επιτυχίες αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Ομοσπονδίας και γενικότερα του στίβου:

«Ορισμένοι παλεύουν να διαλύσουν αυτό που έχουμε δημιουργήσει. Αλλά τα παιδιά, οι αθλητές, περιμένουν από εμάς να τους λύσουμε τα προβλήματα προετοιμασίας, το πού θα προπονηθούν, να φτιάξουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόγραμμα, να γίνονται αγώνες σε καλύτερα στάδια και από εκεί και πέρα να προστατεύσουμε τον καλό προπονητή και τον καλό αθλητή.

Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν γίνεται τίποτα στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, παρά μόνο μάχη και αλλαγές, κάτω από πιέσεις. Εμείς έχουμε συγκεκριμένη δουλειά να κάνουμε, να προστατεύσουμε τους αθλητές του στίβου, την καινούργια γενιά. Πρέπει αυτά τα παιδιά να τα καθοδηγήσουμε, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε αν θέλουμε να έχουμε αθλητισμό και δυστυχώς μόνο με αυτό δεν ασχολούμαστε. Το κλίμα που επικρατεί δεν είναι υγιές», υπογράμμισε.

Ενώ τέλος, εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του για το μέλλον του Ελληνικού στίβου: «Δεν έχουμε αγώνες, δεν έχουμε κλειστό στάδιο. Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα Προτεραιότητα όλα αυτά τα χρόνια για εμένα είναι ο αθλητής. Δίνω χώρο στα παιδιά να συναποφασίζουμε, προσπαθώ να τα βοηθήσω να εξελιχθούν. Είμαι πολύ τυχερός που προπονώ τον Μίλτο Τεντόγλου. Θα επικεντρωθώ μόνο επάνω του», τόνισε ο Πομάσκι.