ΣΕΓΑΣ: Η εθνική μας ομάδα αναχώρησε για το Τορίνο

Η εθνική μας ομάδα αναχώρησε σήμερα για το Τορίνο, προκειμένου την Κυριακή (11/12) να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στο πάρκο La Mandria.

ΣΕΓΑΣ: Η εθνική μας ομάδα αναχώρησε για το Τορίνο

Η αποστολή μας αποτελείτε από 13 αθλητές και αθλήτριες με τον Μάριο Αναγνώστου και την Δάφνη Λαβασά να είναι οι δύο με την μεγαλύτερη εμπειρία στους δρόμους σε ανώμαλο έδαφος.

Ο Αναγνώστου μετέχει για τέταρτη φορά στη διοργάνωση, όμως, είναι το ντεμπούτο του στην κατηγορία των Ανδρών, ενώ η Λαβασά κουβαλά ως παρακαταθήκη τις καλές εμφανίσεις στα κολεγιακά πρωταθλήματά σε ανώμαλο έδαφος των δύο τελευταίων ετών.

Μάλιστα η αθλήτρια, η οποία ζει και σπουδάζει στις ΗΠΑ βρίσκεται ήδη στο Τορίνο, από χθες. “Είναι μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπώ την Εθνική μας ομάδα. Οι αγώνες μου στις ΗΠΑ και η προετοιμασία μου πήγαν αρκετά καλά και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου“, είπε η Λαβασά λίγα 24ωρα πριν τη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

EXCH-2022-Final-Entries-Athletes-List-By-Event-2Λήψη

Οι κούρσες των Ανδρών και Γυναικών θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΕΡΤ Sports2 στις 13.30, ενώ όλο το πρόγραμμα θα μεταδοθεί σε livestreaming μετάδοση.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Αναγνώστου για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση

Αναλυτικά η Ομάδα
Άνδρες 10χλμ.
: Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας)
Γυναίκες 8χλμ.: Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου), Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας), Ευγενία Παπαδημάτου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)
Άνδρες Κ23 8χλμ.: Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισσός), Νικόλαος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου), Αθανάσιος Λιγώνης (Πανελλήνιος ΓΣ)
Γυναίκες Κ23 6χλμ.: Δάφνη Λαβασά (ΑΟ Βουλιαγμένης)
Άνδρες Κ20 6χλμ.: Πέτρος Παπαϊωάννου (Πανελλήνιος ΓΣ), Οδυσσέας Κίκας (ΓΣ Εθνικός), Αθανάσιος Ζυγούρης (ΣΑΚΑ)
Γυναίκες Κ20: 4χλμ.: Μαρία Κάσσου (Πανναξιακός), Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΓΣ Ηρακλής)