Μίλτος Τεντόγλου: Στην τελική τριάδα για κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους τρεις αθλητές που θα διεκδικήσουν το βραβείου του κορυφαίου για το 2022 από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου

Μίλτος Τεντόγλου: Στην τελική τριάδα για κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους τρεις αθλητές που θα διεκδικήσουν το βραβείου του κορυφαίου για το 2022 από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ήταν από τους αθλητές που ξεχώρισαν και τη φετινή σεζόν.

Ο αθλητής με καταγωγή από τα Γρεβενά κέρδισε πρόσφατα το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Στη διοργάνωση του Μονάχου, μάλιστα, με άλμα στα 8,52 μέτρα σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνων.

Ο Τεντόγλου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου ενώ κατέκτησε το Diamond League πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Τεντόγλου ήταν στους τρεις φιναλίστ και το 2021, ενώ την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιος και για το βραβείο του κορυφαίου στον κόσμο.

Ο Σουηδός Άρμαν Ντουπλάντις που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο επί κοντώ και ο Νορβηγός δρομέας Γιάκομπ Ινγκεμπρίντσεν συμπληρώνουν την τριάδα των φιναλίστ. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στο γκαλά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στις 22 Οκτωβρίου στο Ταλίν.

Πηγή: kathimerini.gr